Kameraoperatörer till kamerabevakningssektionen, Region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

23 september 2022

Ansök senast

09 oktober 2022

Referensnummer

C104177/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team söker vi nu kameraoperatörer. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5300 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Utredningsenheten

Utredningsenheten är organiserad i nio sektioner: Bedrägerisektionen, Forensiska sektionen, Sektionen för aktionsgruppsverksamhet, Sektionen för brottsoffer och personsäkerhet (BOPS), Sektionen för utredning av specialstraffrättsliga brott, Sektionen mot internationell och grov organiserad brottslighet (IGOB), Sektionen för utredning av grova brott, RC3 Regionalt IT brottscentrum, Sektionen för Kamerabevakning och analys samt ett kansli. Enheten har i dagsläget ca 600 anställda.

Utredningsenhetens styrka i brottsbekämpning och uppklaring är den samlade specialistförmågan och enhetens förmåga att vara uthållig. Utredningsenheten bedriver operativ verksamhet över hela region Väst i en nära samverkan med polisområden och lokalpolisområden. Samtidigt har Utredningsenheten ett flertal regionala processansvar där enheten och sektionerna samordnar och driver verksamhetsutveckling ur ett regionalt perspektiv men i samverkan med Noa och övriga regioner.

Sektionen för kamerabevakning och analys

Sektionen för kamerabevakning och analys startade den 1 juni 2020 och är organiserade under den regionala utredningsenheten i region Väst. Sektionen har ett samordningsansvar för bland annat montering av kameror, UAS verksamheten (drönare), kamerabevakningscentral och operativ bildanalys.
Sektionen består av drivna och engagerade medarbetare med såväl civil som polisär bakgrund. Verksamheten är under uppbyggnad och som medarbetare här ges du möjlighet att vara med och påverka och skapa något nytt. Du agerar i en operativ och händelsestyrd miljö och bidrar till polisens övergripande mål att minska brottsligheten och öka människors trygghet. Allmän kamerabevakning är en snabbt växande och viktig del inom polisen. Vi söker nu medarbetare till kamerabevakningscentralen.

Arbetsbeskrivning

Kamerabevakning är en snabbt växande och viktig del inom polisen. Vi bygger vår verksamhet allteftersom och söker dig som kan och vill delta i uppbyggnaden därav. Vi är en flexibel verksamhet som anpassar oss till kärnverksamhetens behov och arbetar kontinuerligt med utvecklingen av struktur och arbetssätt.

Genom ditt arbete kan regionledningscentralen (RLC) och polispersonal i yttre tjänst få både en helhetsbild och en mer detaljerad bild av en händelse som sker i ett kamerabevakat område. Information som kommer vara avgörande för att kunna identifiera, lokalisera och gripa gärningsperson. I rollen som kameraoperatör kommer du arbeta aktivt med att förmedla lägesbilder, signalement och annan viktig information till RLC och ingripandepolis på väg fram till en händelse.

Du kommer delta vid särskilda händelser (SH) och SPT insatser (särskild polistaktik), antingen i ett operativt center eller i vår kamerabuss. Den annars dagliga verksamheten sker i sektionens kamerabevakningscentral.
Mycket av arbetet sker i tätt samarbete med RLC och polispersonal i yttre tjänst, men framförallt med dina kameraoperatörskollegor. Vi ser att du är engagerad och intresserad av att utveckla dig själv samt den verksamhet som du arbetar i.

Kvalifikationer

Krav
  • Godkänd gymnasieexamen
  • Utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom kamerabevakningscentral/ kamerabevakningssystem eller annan likvärdig arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda datorkunskaper
  • Fullgod syn, med eller utan korrigeringsglas, samt normalt färgseende (vid begäran skall uppgifterna om fullgod syn och färgseende styrkas med ett aktuellt intyg)

  • Meriterande
  • Polisexamen eller erfarenhet av relevant närliggande arbetsområde inom Polismyndigheten
  • Dokumenterad kunskap av arbete med kameraplattformar som hanterar bild och film
  • Erfarenhet av utredningsarbete och/eller god kännedom om polisiära förundersökningar

Som person är du ansvarstagande och självgående i ditt arbete samtidigt som du besitter en synnerligen god förmåga att samarbeta och att jobba i team. Du har en god förmåga att upprätthålla goda relationer med människor samt drar nytta av dina kollegors kompetens. Vidare ser vi att du är lugn och uppmärksam i såväl lugna som stressade förhållanden. Då arbetsbelastningen stundtals kan vara hög, krävs det att du har god simultanförmåga, kan tempoväxla och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Vidare ser vi att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt kan ändra ditt förhållningssätt. Du ser möjligheter i förändringar.

När vi fattar beslut om anställning kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Kontaktpersoner

Peter Sobilius, Gruppchef
072-578 20 67

Sandra Wigemo, HR-konsult
0761-358302

Övrig information

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Gruppchef Peter Sobilius. Undrar du något om rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig HR-konsult: Sandra Wigemo.
Fackliga företrädare: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Nås via Polisens växel 11414.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr C104177/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9 oktober!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg