Kommunpolis till lokalpolisområde Nybro

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Nybro

Län

Kalmar län

Utlyst

21 september 2022

Ansök senast

11 oktober 2022

Referensnummer

C103939/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu kommunpolis med intresse för samverkan och brottsförebyggande utvecklingsfrågor till polisområde Kalmar Kronoberg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

I polisområde Kalmar Kronoberg ingår Kalmar län och Kronobergs län. Geografiskt är detta region Syds största polisområde och det är också ett av de största i landet. Polisområdet är indelat i fem lokalpolisområden - Västervik, Kalmar, Nybro, Växjö och Ljungby. Vid polisområdet finns även en utredningssektion, en utredningsjoursektion och ett områdeskansli.

Lokalpolisområde Nybro är ett lokalpolisområde som verkar över två län och sex kommuner; Nybro, Uppvidinge, Emmaboda, Torsås, Tingsryd och Lessebo. I lokalpolisområdet finns idag tre BF/IGV-grupper, en grupp inom utredningsverksamheten och en grupp inom stöd/service där en operativ samordnare och en planeringsfunktion ingår. Utöver det finns en underrättelsesamordnare knuten till lokalpolisområdet. I det pågående tillväxtarbetet kommer en ny områdespolisgrupp att vara på plats i december 2022.

Vi söker nu dig som vill tjänstgöra som kommunpolis i lokalpolisområde Nybro. Vi söker kommunpolis till Emmaboda/Torsås kommun.

Då Emmaboda/Torsås är en del av lokalpolisområdet kommer du även att samarbeta med övriga kommunpoliser i lokalpolisområdet.

Arbetsbeskrivning

Som kommunpolis är ditt huvuduppdrag att driva och representera Polismyndigheten i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i samverkan med respektive två kommuner och övriga samhället. Kommunpolisen fungerar som ett led i att säkerställa att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de åtaganden som gjorts i samverkansöverenskommelser och i medborgarlöften som träffats mellan kommunen och lokalpolisområdeschefen och på så sätt skapa förutsättningar för polisen att stärka den lokala närvaron.

Du kan komma att delta operativt i olika uppdrag men ditt huvuduppdrag är det strategiska arbetet. Vidare ska du kunna vara en del i beredningsarbetet över de tillståndsärenden som åligger lokalpolisområdet. Du har en viktig roll i beredskapsplaneringsfrågor tillsammans med gruppchef Stöd & Service. I valtider har du också en viktig roll i kontakter med respektive kommun. Som kommunpolis ingår du i lokalpolisområdets ledningsgrupp. Du förväntas ta en aktiv roll i att tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen driva utvecklingen av verksamheten framåt. I uppdraget ligger att anpassa arbetssättet efter de lokala lägesbilder som finns i lokalpolisområdet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen i enlighet med polisförordningen (2014: 1104).
  • Erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och för dess resultat.
  • Kunskaper om lokalt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.
  • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av samverkansarbete med kommun och/eller lokalsamhället.
  • Erfarenhet av att ingå i ledningsgrupp.
  • Utbildning i brottsförebyggande frågor.
  • Erfarenhet av att leda arbete i projektform.

Personliga egenskaper

Du ska ha förmåga att självständigt kunna fatta beslut inom ramen för delegationen samt ta ansvar för och utveckla den egna verksamheten i relation till helheten. Du kan även utveckla arbetsmetoder för att kunna genomföra arbetet och du har en utvecklad problemlösningsförmåga. Du ska ha fallenhet för och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer. Du har en hög social kompetens, vilket gör att du kan skapa och upprätthålla nätverk samt har förmågan att samverka med både interna och externa aktörer. Du har god kommunikativ förmåga och känner dig bekväm med att presentera material inför grupp samt att vara representant för lokalpolisområdet i media. Du har en viktig roll i vårt uppdrag att stärka den lokala närvaron på sociala medier.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta lokalpolisområdeschef Lotta Petersson, 076-145 24 40. Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare är för Polisförbundet Gunnar Norgren, 070-218 29 18, polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se; Saco-S Carina Ivarsson, 070-148 73 00; ST inom Polisen Johan Källström, 070-279 11 46; Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35.

Övrig information

Anställning: Tillsvidareanställning som polisinspektör.
Placeringsort: Nybro eller Tingsryd.
Arbetstid: Förtroendearbetstid.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 11 oktober 2022.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg