Kommunpolis till LPO Kungälv/Ale

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Kungälv

Län

Västra Götalands län

Utlyst

20 september 2022

Ansök senast

04 oktober 2022

Referensnummer

C103114/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Vi söker nu en kommunpolis med ett genuint intresse för samverkan och utvecklingsfrågor till lokalpolisområde Kungälv/Ale. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattas av sju kommuner och är organiserat i fem lokal- polisområden; City, Kungälv/Ale, Hisingen, Nordost och Syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns en underrättelsegrupp och ett områdeskansli.

Lokalpolisområde Kungälv/Ale
Lokalpolisområde Kungälv/Ale ingår i polisområde Storgöteborg varav alla är del i Polisregion Väst. De kommuner som ingår i lokalpolisområdet är Kungälvs kommun och Ale kommun. Geografiskt gränsar lokalpolisområdet till Göteborgs stad i söder och Trollhättans och Stenungsunds kommun i norr, samt Lerums och Alingsås kommuner i öst. Sammanlagt bor det cirka 78 000 invånare i lokalpolisområdet.

På lokalpolisområdet finns medarbetare för stöd/service, utrednings- och brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV) samt kommunpolis.

Arbetsbeskrivning

Kommunpolisen fungerar som ett led i att säkra att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de åtaganden som gjorts i samverkansöverenskommelser och i medborgarlöften och på så sätt skapa förutsättningar för den lokala polisen att arbeta närmare medborgarna.

Som en av två kommunpoliser i lokalpolisområdet är ditt huvuduppdrag att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med Kungälv och Ale kommun liksom med övriga lokalsamhället. Du representerar polisen i denna samverkan och är en tydlig och tillgänglig väg in till Polismyndigheten för allmänheten och våra samverkanspartners. Som kommunpolis är du delaktig i framtagandet av samverkansöverenskommelser, medborgarlöften och åtgärdsplaner och samordnar det arbete som ska utföras. Det förekommer även att du deltar operativt i olika uppdrag.

Som kommunpolis ingår du i lokalpolisområdets ledning. Du förväntas ta en aktiv roll i att tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen driva utvecklingen av verksamheten framåt. I Kungälv/Ale finns idag en befintlig kommunpolis som blir din närmsta kollega och som du kommer att ha ett mycket nära samarbete med i såväl planering som utförande av ert uppdrag. Ni har stor frihet att tillsammans anpassa arbetssättet efter de lokala lägesbilder som finns i kommunerna. Då lokalpolisområdets verksamhet är komplex krävs flexibilitet och förmåga att ta ansvar inom andra verksamhetsgrenar än enbart den egna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har polisexamen
 • har aktuell, flerårig erfarenhet av att tjänstgöra inom BF/IGV eller motsvarande med goda vitsord och är trygg i din polisiära kompetens
 • har erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och dess resultat
 • har förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter utifrån olika perspektiv och strukturera arbetet därefter
 • har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
 • har förmåga och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer
 • har förmåga att omsätta identifierade problem i den lokala lägesbilden till operativa aktiviteter
 • aktivt vill arbeta för att skapa en attraktiv arbetsplats

 • Det är meriterande om du har:

 • god kunskap om problembilderna i anslutning till området
 • erfarenhet av brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
 • erfarenhet av samverkan med kommun och lokalsamhälle
 • erfarenhet av att ha tjänstgjort i motsvarande roll
 • erfarenhet av ledning av operativt polisarbete

Då arbetet innebär många kontaktytor behöver du vara kommunikativ och ha förmåga att förmedla och skapa förståelse för Polismyndighetens arbete utifrån lokala lägesbilder och brottslighet. Som kommunpolis förväntas du ha ett serviceorienterat förhållningssätt liksom en fallenhet för att få andra att vilja bidra till de gemensamma mål som ställts upp på lokal såväl som nationell nivå. Din förmåga att kunna samverka och skapa förtroendefulla relationer är av yttersta vikt för att lyckas med uppdraget.

Vi söker dig som tar ansvar för och utvecklar den egna verksamheten i relation till helheten. Du och nuvarande kommunpolis kommer att ha ett nära samarbete med LPO-chefen och ni förväntas ta egna initiativ, utifrån de målsättningar som ligger till grund för lokalpolisområdets verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Niklas Hed, Polisinspektör

Nathalie Ahlbin, HR-konsult
010-56 533 43

Sandra Lindqvist, HR-konsult
0761- 36 04 70

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via växeln 11414

Övrig information

Placeringsort: Kungälv

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 4 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg