Kommunpoliser till LPO Globen och LPO Skärholmen, Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

15 juli 2022

Ansök senast

19 augusti 2022

Referensnummer

C96523/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisområde Stockholm Syd är Sveriges största polisområde. Området är, förutom lokalpolisområden, uppdelat i olika sektioner för BIN, Grova brott/spaning, Underrättelse, Operativt stöd, Jour/samordning samt Jour/utredning. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag.

Vill du bli en del av vår gemenskap? Nu söker lokalpolisområde (LPO) Globen och LPO Skärholmen kommunpoliser som tillsammans med oss vill göra skillnad i våra områden.

LPO Globen
Vår arbetsplats präglas av samarbete och engagemang. Vi har en vilja att dela med oss och vi utför våra arbetsuppgifter tillsammans för att skapa effekt och samhällsnytta. Vi prioriterar arbetet med att vara en attraktiv arbetsplats och samarbetspartner där vi ser att vara lyhörd, respektfull och engagerad i mötet med andra människor är en viktig egenskap. I vårt lokalpolisområde Globen arbetar vi tillsammans med tre olika stadsdelar och ett stort evenemangsområde med hemmaplan för två klubbar i både hockey och fotboll. Inom lokalpolisområde Globen har vi tre utsatta områden där vi tillsammans med andra aktörer arbetar aktivt för att minska brottsligheten och öka tryggheten för våra medborgare.

LPO Skärholmen
Skärholmen är ett av polisområde syds lokalpolisområden. Polisstationen är belägen i Skärholmen. Vårt yttre ansvarsområde sträcker sig från Liljeholmen i norr till Vårberg i söder, längs röda tunnelbanelinjen. På lokalpolisområdet har vi idag 9 st BF/IGV-grupper, 4 st utredningsgrupper och 2 st stödservicegrupper. Vårt förhållningssätt präglas av ett gemensamhetstänk där vi tillsammans prioriterar lokalpolisområdets helhet före verksamhetens olika delar. Vi sätter stort fokus på att utveckla arbetsplatsen och skapa en god atmosfär.

Arbetsbeskrivning

Som kommunpolis är ditt huvuduppdrag att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete på en strategisk nivå i samverkan både internt och externt mot stadsdelar och övriga lokalsamhället.

Kommunpolisen fungerar som ett led i att säkra samt utveckla medborgardialogen lokalt, och på så sätt föra Polisen närmare medborgarna samt stärka förtroendet för Polisverksamheten.
Du är ett stöd till LPO-chefen och representerar lokalpolisområdet i samverkan. Du är med att upprätta samt följer upp samverkansöverenskommelsen, och fungerar även som en tydlig väg in till lokalpolisområdet.

Det är viktigt att du är bekväm med att presentera material och tala inför grupp då du i många sammanhang är lokalpolisområdets ansikte utåt. Både till externa aktörer samt media.

I uppdraget finns en stor frihet att anpassa arbetssättet efter de lokala lägesbilder som finns i stadsdelarna. Som kommunpolis har du ett nära samarbete med LPO-chefen och övriga funktioner inom lokalpolisområdet, samt förväntas ta egna initiativ, utifrån lokalpolisområdets verksamhetsplan.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
- svensk godkänd polisexamen enligt polisförordningen
- erfarenhet av att arbeta självständigt och i samverkan
- erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och dess resultat
- god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
- erfarenhet av samverkan internt som externt
- erfarenhet av ledningsgruppsarbete och /eller stabsarbete
- förståelse för det brottsförebyggande arbete inom lokalpolisområde eller motsvarande arbetsplats
- erfarenhet och /eller förståelse av att representera polismyndigheten i olika former av medier
- erfarenhet av att representera Polismyndigheten externt

Personliga egenskaper:
Då arbetet innebär många kontaktytor behöver du vara kommunikativ, ha förmåga att förmedla och skapa förståelse för Polismyndighetens arbete utifrån lokala lägesbilder. I rollen som kommunpolis ser vi att du är trygg i rollen som polisanställd.
Du har förmågan att självständigt kunna fatta beslut, inom ramen för ditt uppdrag.
Vi ser att du är en engagerad och positiv problemlösare. Vi ser även att du genom din erfarenhet aktivt bidrar till en attraktiv arbetsplats.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Natalie Zarsazi, HR-konsult
natalie.zarsazi@polisen.se

Christopher Widegren, Rekryterande chef LPO Globen - har semester till 15/8
christoph.widegren@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, ST, SEKO Polisen
nås via 11414

Övrig information

Placeringsort: Stockholm Globen / Skärholmen

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 augusti 2022.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult Natalie Zarsazi, natalie.zarsazi@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället.

Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg