Kommunpoliser till LPO Storgöteborg Nordost

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

04 maj 2022

Ansök senast

19 maj 2022

Referensnummer

C87170/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli.

Lokalpolisområde Storgöteborg nordost
Lokalpolisområde Storgöteborg nordost består av två stadsdelar i Göteborgs stad samt Partille kommun. Lokalpolisområdet har fyra särskilt utsatta områden och ett riskområde. I Nordost bor det ca 200 000 invånare och området innefattar både storstad och lantlig miljö.

I LPO Storgöteborg nordost arbetar medarbetare inom utredningsverksamhet, brottsförebyggande- /ingripandeverksamhet, stöd/service samt kommunpoliser.

Arbetsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Trivs du i en roll med många samarbetsytor och vill vara en nyckelspelare i arbetet med det brottsförebyggande arbetet? Vill du tillsammans med den goda kraften i lokalsamhället bidra till förändring och ett tryggare område? Välkommen att söka dig som kommunpolis till oss i LPO Nordost!

Som kommunpolis så är ditt huvuduppdrag att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med kommunerna. Du är ett led i att säkra att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de åtaganden som gjorts i samverkansöverenskommelser och i medborgarlöften och på så sätt skapa förutsättningar för den lokala polisen att arbeta närmare medborgarna.

Som kommunpolis i LPO Nordost möts du av ett både utmanande och inspirerande arbete. Det finns ett framåtdriv i lokalsamhället och en uppbyggd struktur kring samverkan med bl a kommun och bostadsbolag med tydliga målsättningar om hur och när utveckling och förändring ska ske. LPO Nordost satsar även mycket på brottsförebyggande arbete och som kommunpolis är du en nyckelspelare i detta. Du bidrar till att driva lokalpolisområdets arbete framåt och sitter bland annat med i den lokala operativa ledningsgruppen. I uppdraget finns en stor frihet att anpassa arbetssättet efter de lokala lägesbilder som finns i kommunerna.

Utöver den dagliga samverkan med kommuner, andra myndigheter, lokalsamhälle och det privata näringslivet så kommer det även ingå i din roll att delta i och driva olika samverkansprojekt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
  • Bred polisiär bakgrund

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av brottsförebyggande arbete
  • Erfarenhet av samverkan med kommun och lokalsamhälle
  • Erfarenhet av att driva projekt
  • Kunskap om och erfarenhet av att arbeta utifrån de regionala och/eller lokala problembilderna i region Väst

Personliga egenskaper
Som kommunpolis förväntas du ha ett serviceorienterat förhållningssätt liksom en fallenhet för att få andra att vilja bidra till gemensamma mål. Din förmåga att kunna samverka och skapa förtroendefulla relationer är av yttersta vikt för att lyckas med uppdraget. I LPO Nordost arbetar vi med att vara både gränssättande och relationsskapande vilket är viktigt även som kommunpolis. Då arbetet innebär många kontaktytor behöver du vara kommunikativ och ha förmåga att förmedla och skapa förståelse för Polismyndighetens arbete utifrån lokala lägesbilder och brottslighet.

Vi söker dig som tar ansvar för och utvecklar den egna verksamheten i relation till helheten. Du förväntas ta egna initiativ, utifrån de målsättningar som ligger till grund för lokalpolisområdets verksamhet, och strukturera ditt arbete på ett bra sätt. För att bli framgångsrik i rollen behöver du även ha förmåga att arbeta både strategiskt och operativt och kunna växla mellan dessa perspektiv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Amanda Jonasson, HR-konsult
114 14

Fredrik Lennartsson, Tf lokalpolisområdeschef
11414

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

  • Anställning: Tillsvidareanställning som polisinspektör
  • Är du inte redan anställd inom Polismyndigheten tillämpas sex månaders provanställning
  • Tjänsteställe: Hjällbo

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 maj. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Har du skyddad identitet eller vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult Amanda Jonasson.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 19 maj!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg