Kravanalytiker till Webbplatser

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

12 maj 2023

Ansök senast

02 juni 2023

Referensnummer

C140225/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Webbplatser söker vi nu en agil kravanalytiker som är driven, kommunikativ och analytisk. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Gruppen Webbplatser ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av polisens alla publika webbplatser, såsom Polisen.se med en målgrupp på över 10 miljoner medborgare, samt vårt intranät som betjänar Polismyndighetens cirka 35 000 medarbetare. Våra webbplatser har mycket trafik och det ställs stora krav på tillgänglighet, hög säkerhetsnivå samt att leverera en bra användarupplevelse.
Vi har vår arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här:
polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Det digitala mötet med medborgarna är en viktig och prioriterad fråga för Polismyndigheten. Vi söker dig som vill ingå i ett tvärfunktionellt Scrum-team. Vi arbetar agilt med att kravställa, designa, utveckla, testa och förvalta polisens olika webbar. Vårt utvecklingsteam levererar kontinuerligt enligt continuous deployment.
Som kravanalytiker har du en central roll där du kommer att bli en viktig länk i uppdraget att beskriva behov och krav på utveckling av myndighetens intranät.
Rollen innebär samverkan med berörda delar av verksamheten där du fastställer behov och krav så att leveranserna går effektivt och håller hög kvalité. I dina arbetsuppgifter ingår behovsfångst och framtagande av user-stories och acceptanskriterier utifrån genomförda verksamhetsanalyser, i nära samarbete med verksamheten. Du arbetar tillsammans med utvecklingsteamet för att säkerställa att efterfrågade krav och behov är uppfyllda. Vi arbetar att nå myndighetens övergripande mål om att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Vi söker dig som vill utvecklas med oss, är ansvarstagande och engagerad, gillar att ta fram lösningar, lösa problem och gärna delar din kunskap med kollegorna.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • En akademisk examen, gärna systemvetenskaplig examen eller annan eftergymnasial utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig
 • Aktuell och flerårig erfarenhet av kravanalys och kravhantering
 • Erfarenhet av att leda workshopar för krav- och behovsfångst.
 • Dokumenterad erfarenhet av att självständigt driva, samordna och ansvara för framtagande av krav och behov.
 • Erfarenhet av att skriva user-stories med tydliga acceptanskriterier
 • Behärskar svenska och engelska mycket väl, både i tal och skrift

 • Meriterande
  Det är meriterande om du även har:
 • Erfarenhet av agil metodik
 • Har erfarenhet av att genomföra användartester
 • Har kunskap inom användbarhet och tillgänglighet
 • Har kunskap om WCAG
 • Erfarenhet av att arbeta i/med team av utvecklare
 • Erfarenhet av Matomo och Elastic Search

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självgående och har förmågan att självständigt driva dina uppdrag framåt. Rollen innebär många kontaktytor och vi ser det som en självklarhet att du samarbetar och kommunicerar med både kollegor och övriga verksamheten på ett smidigt och pedagogiskt sätt för att nå gemensamma mål. Då tjänsten innebär att översätta verksamhetens behov till utvecklingsbara user stories är det viktigt att du är har en problemlösande analysförmåga och är strukturerad.

Du har ett eget inre driv och är samtidigt en god lagspelare som kan hantera många kontaktytor, inom och utanför organisationen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Cecilia Sandberg, Produktägare och gruppchef
cecilia.sandberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani, Saco-S, tfn 010-563 85 79; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Pär Renberg, Fackförbundet ST, tfn 072-246 52 37; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Kravanalytiker

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 juni 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg