Kreativ utvecklare till Informationstekniksektionen vid NFC i Linköping

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

17 mars 2023

Ansök senast

07 april 2023

Referensnummer

C130602/2023

Arbetsplatsbeskrivning

På NFC arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, det kan du bli en del av. Vill du göra samhällsnytta och bidra till att klara upp brott? Vi söker nu en engagerad medarbetare som har ett driv att gå på djupet inom avbildning och extrahering i syfte att klara upp flera brott!

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamhet har sitt huvudsäte i Linköping men finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 600 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

Informationstekniksektionen består idag av ca 85 medarbetare indelat i 10 grupper som jobbar med komplexa och ofta kvalificerade ärenden. Vår målsättning är att bli internationellt ledande inom vårt område varför vi nu behöver förstärka med ytterligare spetskompetens inom vårt område.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna innebär att du bidrar till att öka Polismyndighetens förmåga att utföra undersökningar och analyser i samband med brottsutredningar. Du jobbar med att utveckla metoder inom området då NFC ständigt måste ligga i framkant för att kunna bistå det svenska rättsväsendet.

Den person vi nu söker kommer att jobba i ett team som bistår och stöttar Polismyndighetens sju regionala it-brottscentrum. Teamets huvudsakliga uppgift är att agera IT-forensiskt expertstöd genom att utveckla och samordna utvecklingen av de verktyg som används av IT-forensiker inom Polismyndigheten. Arbetet genomförs i en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom IT och brottsutredningar. Du kommer att bli utbildad inom det forensiska området och som IT-forensiker får du jobba med utmanande och intressant problemlösning där resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Tolka data och information för att besvara en viss frågeställning. Kan innefatta en hel applikation, ursprunget till en datakälla eller en viss komponent.
 • Utveckla ett verktyg utifrån de slutsatser du har dragit som sedan kan distribueras och användas inom Polismyndigheten.
 • Skriva en teknisk rapport om en viss funktionalitet eller applikation som kan användas som stöd inom det svenska rättsväsendet.

Vi tror att du är intresserad av flera programmeringsspråk. För tjänsten är det bra att man är öppen för att kunna välja det programmeringsspråk som är mest lämpligt för den aktuella uppgiften. Sakkunskap inom det forensiska området är inte nödvändig då du kommer erhålla handledning samt genomgå en internutbildning. En teknisk bakgrund med en stark vilja att lära är viktigare. Tjänsten kommer utgå ifrån de erfarenheter du besitter, men det är lika välkommet att söka om du har lång arbetslivserfarenhet eller om du är nyexaminerad. Du kommer till en kreativ miljö där du ges möjligheten till ett ständigt lärande med andra inom gruppen och övriga delar inom Polismyndigheten. Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressant problemlösning där resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Dokumenterad relevant utbildning inom företrädelsevis datavetenskap, IT-forensik/informationssäkerhet eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Programmeringskunskaper
 • Goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, operativsystem och nätverk.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av:
 • IT-forensiskt arbete
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden
 • Reverse engineering och exploitutveckling, exempelvis via CTF:er.

 • Vi söker dig som är:
 • Engagerad
 • Pålitlig
 • Analytisk
 • Kreativ
 • Noggrann och kvalitetsmedveten
 • och har god samarbets-, och kommunikationsförmåga

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Mikael Johansson, Rekryterande chef
010-562 84 24
mikael-c.johansson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Sofia Ask 010-563 87 10, fackförbundet ST: Therese Croner 010-567 64 44, SEKO Polisen: Karna Tillheden 0732490422, SACO: Justus Läsker 010-562 81 79

Övrig information

Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden har du titeln forensikeraspirant.

Placeringsort: Linköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev . Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg