Sök

Laboranter till droganalyssektionen NFC

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

01 juli 2024

Ansök senast

22 juli 2024

Referensnummer

C200621/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Nationellt forensiskt centrum är en avdelning inom Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför avdelningen forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Avdelningen ansvarar för hela den forensiska processen inom polisen - från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att agera expertstöd samt bedriva utbildning, strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga.

På droganalyssektionen vid nationellt forensiskt centrum genomförs undersökningar och analyser på olika typer av beslagtagna droger. Sektionen står också för expertkunskap vid nationell och internationell samverkan inom drogområdet.

Arbetsbeskrivning

Droganalyssektionen i NFC Linköping söker efter produktionsorienterade och kvalitetsmedvetna forensiska laboranter. Sektionen handlägger ärenden med material som misstänks innehålla narkotika, hälsofarlig vara och/eller dopningsmedel och som forensisk laborant samverkar du inom och mellan grupperna på sektionen.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
 • handlägga ärenden i syfte att ta reda på om materialen innehåller någon substans som är klassad som narkotika, hälsofarlig vara eller dopningsmedel
 • registrera och hantera urval av material inför kemisk analys
 • undersöka materialet genom att bland annat att mäta och väga
 • göra enklare sammanställningar och redovisningar av analysresultaten till uppdragsgivaren

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Eftergymnasial laborativ utbildning inom kemi, biologi eller annat naturvetenskapligt ämne, alternativt har motsvarande kunskaper och färdigheter förvärvade på annat sätt.
 • Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift motsvarande europarådets
 • nivåer B2 för Läsa, tala, skriva och höra

  Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
 • Erfarenhet av rutinbetonat arbete som myndigheten kan komma att bedöma är relevant, dock max 3 år tillbaka i tiden
 • erfarenhet av kvalitetsarbete enligt ISO 17025 eller motsvarande som myndigheten kan bedöma är relevant

I början av din anställning kommer du att genomgå intern utbildning och upplärning, kombinerat med arbete i din funktion.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, produktionsinriktad och trivs med rutinarbete. Arbetet ställer krav på att du är ansvarstagande, effektiv och kan planera, prioritera och organisera ditt arbete utifrån den erfarenhet som du bygger upp under anställningen. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, att du har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Marcus Carlback, Gruppchef
010-562 83 85
marcus.carlback@polisen.se

Anna Billengren, HR-konsult
anna.billengren@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Sofia Ask, tfn 010-56 38710; Fackförbundet ST st.region-ost@polisen.se; SEKO Polisen Karna Tillheden, tfn 0732490422; SACO Fanny Carlström Plaza, tfn 010 562 8446

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, 40 timmar/vecka
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensisk laborant
Intervjuer planeras att hållas vecka 32.

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg