LIA-praktik inom test, Stockholm

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

17 mars 2023

Ansök senast

03 april 2023

Referensnummer

C130619/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Söker du LIA-praktik (lärande i arbete) som en del av din YH-utbildning inom test? Vill du få en inblick i en av Sveriges mest spännande verksamheter och bidra till att förstärka vår digitala förmåga för framgångsrik brottsbekämpning? Då kan IT-avdelningen på polisen vara rätt för dig!

VÄX MED EN STÖRRE UPPGIFT
Vi söker nu dig som är intresserad av att genomföra din sista LIA-praktik inom test vid IT-avdelningen i Stockholm.

Polisens IT-avdelning är en del i det brottsbekämpande arbetet, vi ger service till medborgarna och underlättar för myndighetens medarbetare att utföra sina uppdrag. I takt med att digitaliseringen ökar måste polisen kunna hantera allt större datamängder, dra nytta av nya teknologier och ligga steget före de kriminella, utan att kompromissa med säkerhet och rättssäkerhet. Vill du bidra till vårt uppdrag? Då ska du göra din LIA-praktik hos oss.

Vi erbjuder en större uppgift som gör skillnad i människors liv på riktigt.

Arbetsbeskrivning

BAKGRUND
När du genomför din LIA-praktik hos oss har du alltid en handledare, för att säkerställa att du som studerande får en god förståelse och handledning i dina arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat handla om:
  • Testautomatisering
  • Manuell testning
  • API testning
  • Releasehantering
  • Granska krav, testfall

Som testare hos oss använder vi oss av olika verktyg, exempelvis Jira för att registrera buggar och tillägget Zephyr för testfall. Andra verktyg kan vara Git, maven, Jenkins, Junit, Postman/Newman, SOAP UI/readyAPI, MySQL Workbench och IntelliJ.

Vill du veta mer om hur det är att göra sin LIA-praktik inom test hos oss?
Läs vad Daniel säger här: polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/var-verksamhet/jobb-it-avdelningen/student-och-nyexaminerad-inom-it/studenter-och-nyexaminerade-berattar/sagt-om-liapraktik/daniel/

SYFTE OCH MÅL
Syftet med LIA-praktiken är att erbjuda dig som YH-student möjlighet att få testa yrkesrollen på riktigt: att omsätta dina kunskaper från skolan till erfarenheter i praktiken.

Kvalifikationer

UTBILDNINGSPROFIL
Vi söker dig som går en yrkeshögskoleutbildning med inriktning test. Om du råkar ha någon annan utbildningsinriktning som ligger i nära anslutning, så ska du inte heller dra dig för att söka.

ÖVRIGT
Vi söker dig som söker din sista LIA-praktik som en del av din YH-utbildning.
Det är önskvärt att du har erfarenhet av metoder för test och kvalitetskontroll av programvara.

Kontaktpersoner

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din intresseanmälan i form av CV, personligt brev och kursutdrag senast måndagen den 3 april 2023.
I samband med din intresseanmälan får du fylla i urvalsfrågor gällande tillträde, omfattning och längd på din LIA-praktik.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller vänder dig till namngiven kontaktperson.

För att delta i vår verksamhet behöver du genomgå säkerhetsprövning.
Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om start för LIA. Läs mer om säkerhetsprövning under polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

POLISMYNDIGHETEN
Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg