Sök
Stäng Meny

Ljudanalytiker till NFC Linköping

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

04 april 2024

Ansök senast

25 april 2024

Referensnummer

C185074/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Till Nationellt forensiskt centrum (NFC) söker vi nu en ljudanalytiker som har erfarenhet av metodutveckling, signalanalys, programmering och kvalitetssäkring. Vi behöver framför allt dig med kunskap inom bild- och ljudanalys. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i polisen. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Operativt driver vi polisens samtliga forensiska labb och utför forensiska undersökningar, främst inom brottsutredningar, på uppdrag av förundersökningsledare. Vi bedriver också strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Avdelningen agerar även expertstöd och bedriver utbildning.

Arbetsbeskrivning

Arbetet handlar huvudsakligen om att utföra undersökningar, analyser och bedömningar av ljudmaterial som tagits tillvara i samband med brottsutredningar. I arbetet ingår också omvärldsbevakning och metodutveckling inom ditt område. I alla undersökningar ingår utvärderingar och skriftlig dokumentation av resultaten. I det dagliga arbetet kommer du att ha många kontakter med kollegor inom hela polismyndigheten. Det kan förekomma att du i vissa ärenden får svara som sakkunnig i domstol.

I dina arbetsuppgifter ingår att:
 • utföra forensiska undersökningar med koppling till analys av ljud, bild och video
 • arbeta med forskning och utveckling inom ljudanalysområdet
 • samverka internt och externt inom ämnesområdet för att främja kontinuerlig metodutveckling, informationsutbyte och kunskapsinhämtning
 • arbeta med kvalitetssäkring och validering av verksamheten inom ämnesområdet
 • utbilda/kompetensutveckla övriga intressenter inom rättsväsendet

Anställningen börjar med en internutbildning som leder till en behörighet för att självständigt utföra forensiska bedömningar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • kandidatexamen med inriktning mot signalbehandling, ljudanalys eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • erfarenhet av metodutveckling inom signalbehandling och/eller ljudanalys.
 • goda kunskaper i svenska och engelska språket, både skriftligt och muntligt

 • Det är meriterande om du även har:
 • civilingenjörs-/masterexamen med inriktning mot signalbehandling, ljudanalys, AI eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • arbetslivserfarenhet av utvecklings- eller utredningsarbete inom ljudområdet
 • erfarenhet av signalanalys inom ljudområdet eller motsvarande
 • erfarenhet av programmering i exempelvis Python och/eller Matlab
 • arbetslivserfarenhet av kvalitetssäkring och validering
 • erfarenhet av akustik
 • arbetslivserfarenhet av att kritiskt granska ljudmaterial auditivt

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven och tar ansvar för din uppgift. För att trivas och bli framgångsrik i rollen är du kvalitetsmedveten, öppen för att ge och få återkoppling, självständig och du bidrar till ett gott arbetsklimat. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det även som en självklarhet att du är strukturerad, samarbetar och kommunicerar med andra på ett smidigt och prestigelöst sätt samt uppmuntrar till helhetssyn genom att samverka kring gemensamma mål.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Polisförbundet Sofia Ask, tfn 010-563 87 10; Fackförbundet ST nås via växeln 114 14; SEKO Polisen Karna Tillheden, tfn 0732490422; SACO Fanny Carlström Plaza, tfn 010 562 8446)

Övrig information

Placeringsort: Linköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg