Sök

Lösningsarkitekt för webben på IT-avdelningen, Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

15 maj 2024

Ansök senast

17 juni 2024

Referensnummer

C193516/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 38 000 anställda. Denna tjänst kan t.ex. placeras på någon av följande orter: Stockholm eller Göteborg, där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. Det finns möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan.

Gruppen Webbplatser ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av polisens alla publika webbplatser, såsom Polisen.se med en målgrupp på 10 miljoner medborgare, samt vårt intranät som betjänar Polismyndighetens alla medarbetare. Våra webbplatser har mycket trafik och det ställs stora krav på tillgänglighet, hög säkerhetsnivå samt att leverera en bra användarupplevelse.

Vi arbetar agilt med att kravställa, designa, utveckla, testa och förvalta polisens olika webbplatser. Vårt utvecklingsteam levererar kontinuerligt enligt continuous deployment, mestadels i Optimizely och C# i .NET.

Arbetsbeskrivning

Som lösningsarkitekt ska du känna till de riktlinjer, standards, förmågor och tekniker vi arbetar med inom polisen. Du tar fram realiserbara lösningsförslag där befintliga tekniker och förmågor används och som passar in i Polisens IT- infrastruktur. Du kommer att ingå i ett nätverk av IT-arkitekter inom IT-avdelningen och tillhöra en grupp med kravanalytiker, utvecklare, UX-designer och testare där du verkar i din roll. I rollen som lösningsarkitekt medverkar du i livscykelhantering och nyutveckling av de produkter som gruppen ansvarar för. Du vill utvecklas med oss, är ansvarstagande och engagerad, gillar att ta fram lösningar, lösa problem och delar din nyfunna kunskap samt gamla erfarenhet med kollegorna.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med it-inriktning, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
 • Minst 3 års praktisk och aktuell erfarenhet i rollen som lösningsarkitekt och/eller teknisk lösningsarkitekt
 • God erfarenhet av webbutveckling med företrädesvis Optimizely, .Net och C#.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

 • Det är meriterande om du även har:
 • Arbetat med REST-api:er, JavaScript ES6 (eller högre) och Asynkron JavaScript programmering (async/await)
 • Dokumenterad arkitektutbildning/ certifiering inom IT-arkitektur
 • Erfarenhet av att utveckla integrationer mot olika typer av omgivande system, exempelvis verksamhetssystem
 • Erfarenhet av Matomo
 • Erfarenhet av agilt arbetssätt som t ex Scrum eller Kanban
 • Erfarenhet av Elastic Search och Windows server
 • Erfarenhet av att använda Jira och Confluence som stöd i ditt arbete
 • Kunskap om WCAG och tillgänglighet

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har en god förmåga att beskriva, modellera, visualisera och analysera även komplexa strukturer, skeenden och samband. I rollen ska du kunna lyfta blicken utanför det egna ansvarsområdet och ha ett helhetsperspektiv. Du säkerställer att organisationen inte bara gör saker rätt utan även gör rätt saker. Samtidigt som du ser till helheten så räds du inte för att dyka ner i detalj inom den egna rollens område. Det är viktigt att du arbetar strukturerat och har en analytisk förmåga. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du är social och har en god förmåga att föra dialog med medarbetare i verksamheten för att kunna realisera kravbilden gällande tekniska lösningar på bästa sätt.

Du har ett eget inre driv och är samtidigt en god lagspelare som kan hantera många kontaktytor, inom och utanför organisationen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Alfredh Öhrnberg, HR-konsult
alfredh.ohrnberg@polisen.se

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn
010-564 11 57

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10 SACO, nås via Polisens växel 114 14 SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27 ST, nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Arbetsort: Stockholm eller Göteborg
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-arkitekt

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg