Lösningsarkitekt till Webbplatser

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

24 maj 2023

Ansök senast

14 juni 2023

Referensnummer

C141773/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en agil lösningsarkitekt till gruppen Webbplatser på IT-avdelningen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Som anställd på polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Vi bidrar till polisorganisationens förmåga att kontinuerligt och på ett rättssäkert sätt tillgodose hela Polismyndigheten och dess drygt 35 000 medarbetares behov av produkter och tjänster inom IT, vilket är till nytta för användarna och medborgarna.

Gruppen Webbplatser ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av polisens alla publika webbplatser, såsom Polisen.se med en målgrupp på 10 miljoner medborgare, samt vårt intranät som betjänar Polismyndighetens cirka 35 000 medarbetare. Våra webbplatser har mycket trafik och det ställs stora krav på tillgänglighet, hög säkerhetsnivå samt att leverera en bra användarupplevelse.

Vi har vår arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här: polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för Polismyndigheten. Vi söker dig som vill ingå i ett tvärfunktionellt Scrum-team. Vi arbetar agilt med att kravställa, designa, utveckla, testa och förvalta polisens olika webbar. Vårt utvecklingsteam levererar kontinuerligt enligt continuous deployment, mestadels i Episerver och C# i .NET.

Som lösningsarkitekt ska du känna till de riktlinjer, standards, förmågor och tekniker vi arbetar med inom polisen. Du tar fram realiserbara lösningsförslag där befintliga tekniker och förmågor används och som passar in i polisens IT- infrastruktur. Du kommer att ingå i ett nätverk av IT-arkitekter inom IT-avdelningen och tillhöra en grupp med kravanalytiker, utvecklare och testare där du verkar i din roll. I rollen som lösningsarkitekt medverkar du i livscykelhantering och nyutveckling av de produkter som gruppen ansvarar för.

Du vill utvecklas med oss, är ansvarstagande och engagerad, gillar att ta fram lösningar, lösa problem och delar din nyfunna kunskap samt gamla erfarenhet med kollegorna.

Hoppas du vill följa med på resan!

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med it-inriktning, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig.
 • Flerårig praktisk och aktuell erfarenhet i rollen som lösningsarkitekt och/eller teknisk lösningsarkitekt.
 • God erfarenhet av webbutveckling med företrädesvis Optimizely, .Net och C#.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Arbetat med REST-api:er, JavaScript ES6 (eller högre) och Asynkron JavaScript programmering (async/await).
 • Erfarenhet av agilt arbetssätt som t ex Scrum eller Kanban.
 • Dokumenterad arkitektutbildning/ certifiering inom IT-arkitektur.
 • Erfarenhet av Matomo, Elastic Search, Windows server.
 • Erfarenhet av att använda Jira och Confluence som stöd i ditt arbete.
 • Erfarenhet av att utveckla integrationer mot olika typer av omgivande system, exempelvis verksamhetssystem eller Elastic Search eller liknande.
 • Kunskap om WCAG och tillgänglighet.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god förmåga att beskriva, modellera, visualisera och analysera även komplexa strukturer, skeenden och samband. I rollen ska du kunna lyfta blicken utanför det egna ansvarsområdet. Du säkerställer att organisationen inte bara gör saker rätt utan även gör rätt saker. Samtidigt som du ser till helheten så räds du inte för att dyka ner i detalj inom den egna rollens område. Det är viktigt att du arbetar strukturerat och har en analytisk förmåga. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du är social och har en god förmåga att föra dialog med medarbetare i verksamheten för att kunna realisera kravbilden gällande tekniska lösningar på bästa sätt.

Du har ett eget inre driv och är samtidigt en god lagspelare som kan hantera många kontaktytor, inom och utanför organisationen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Amanda Öström, HR-konsult
amanda.ostrom@polisen.se

Cecilia Sandberg, Produktägare och gruppchef
cecilia.sandberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani, Saco-S, tfn 010-563 85 79; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Pär Renberg, Fackförbundet ST, tfn 072-246 52 37; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 14 juni 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg