LPO Norrmalm, PO City, söker Förundersökningsledare till UL Norrmalm & UL Norrmalm Ungdom

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

20 januari 2023

Ansök senast

03 februari 2023

Referensnummer

C121683/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm city omfattar geografiskt de centrala delarna av Stockholm samt Lidingö stad. Polisområdet består av de två lokalpolisområdena Södermalm och Norrmalm samt ett antal sektioner och kansli. LPO Norrmalm är till antalet medarbetare Sveriges största. Det geografiska området besöks dagligen av miljontals människor vilket naturligtvis bidrar till stora polisiära utmaningar på alla nivåer.

Det utredande uppdraget är fördelat på åtta grupper. Varje grupp består av en gruppchef, två FU-ledare ett antal utredare. Utöver dessa utredande grupper hanteras utredningsverksamhetens inflöde av en ”intrattsfunktion” bestående av ett antal FU-ledare.

Norrmalm ansvarar för en stor mängd utredningar av mycket varierande slag. Vi har skapat en organisation för att klara både volymen och mångfalden av ärenden. Vi har behov av effektiva flöden för de stora volymerna, förmåga att arbeta i team, specialkompetens inom olika utbredningsområden, kapacitet för yttre utredningsåtgärder och insatser samt, inte minst, ett mycket öppet förhållningssätt inför förändring och utveckling.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som förundersökningsledare innebär att du står som enskild beslutsfattare i flera av lokalpolisområdets förundersökningar samt agerar arbetsledare åt en grupp utredare. Du prioriterar, resursätter och följer upp ärenden.
Du tar del i verksamhetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du arbetar tätt tillsammans med utredare, andra förundersökningsledare, gruppchefer och åklagare samt övriga resurser på lokalpolisområdet/polisområdet. Du sätter mål och uppnår resultat som leder till önskvärda effekter både för lokalpolisområdet och för polisområdet som helhet.

Utöver ovan beskrivet så innebär rollen som förundersökningsledare, att då det krävs, agera utredningsledare och driva och leda spaningsärenden samt åklagarledda utredningar. Du planerar och leder operativa utredningsinsatser på ett effektivt sätt. Vid behov stöttar du övriga förundersökningsledare i ditt lokalpolisområde.
Ungdomsgruppen är en nystartad grupp på LPO Norrmalm som primärt arbetar med utredningar av barn och ungdomar under 18 år, men har även ett starkt samverkansfokus med andra samarbetspartners både internt och externt.

Vid intervju kommer sökanden att få precisera / rangordna sitt intresse eller icke-intresse för förundersökningsledning vad gäller Ungdomsutredningar eller Utredningar av mängdbrotts-karaktär. Utöver dessa utredande grupper hanteras utredningsverksamhetens inflöde av en intrattsfunktion som bemannas av ordinarie förundersökningsledare vars antal beror på det aktuella behovet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • En anställning inom Polismyndigheten (svensk polisexamen alternativt civilanställd)
 • Genomgått Polismyndighetens nationella förundersökningsutbildning
 • Aktuell erfarenhet av arbete inom Polismyndigheten
 • Mycket goda kunskaper i det svenska språket, i både tal och skrift.


 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Erfarenhet av förundersöknings- och/eller utredningsledning
 • Erfarenhet av arbete med ungdomsutredningar
 • Haft en arbetsledande position
 • Utredningsvana som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett genuint intresse för arbetsledning och som är engagerad i uppdraget som förundersökningsledare. Som person är du ambitiös, driven och samtidigt ödmjuk och prestigelös. Dina arbetsuppgifter ställer höga krav på struktur, noggrannhet och flexibilitet att kunna hantera flertalet ärenden samtidigt. Du är nytänkande och jobbar mot god kvalité med effektivitet. Du trivs med att ta offensiva och självständiga beslut i syfte att driva förundersökningar framåt och är lugn och trygg i dig själv och i din yrkesroll. Du har en god förmåga att sammanställa och analysera material och information. Du har förmåga att anpassa bemötandet, skapa engagemang och delaktighet bland dina medarbetare i det dagliga arbetet med ett positivt förhållningssätt. Att arbeta med daglig återkoppling är naturligt för dig i din yrkesvardag.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Daisy Sanchez Nordin , HR-konsult
073 073 86 62
daisy.nordin@polisen.se

Pierre Svensson, Rekryterande chef
0105637950
pierre-n.svensson@polisen.se

Yamin Linder, Rekryterande chef
yamin.linder@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växeln 114 14

Övrig information

 • Tjänsten gäller en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning
 • Placeringsort: Kungsholmen

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3/2-2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd eller om du vill komplettera din ansökan rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg