Metodutvecklare bildanalys till NFC i Linköping, visstidsanställning

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

13 april 2022

Ansök senast

25 maj 2022

Referensnummer

C84426/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker ytterligare en person till projektverksamheten inom bildanalysområdet på Informationstekniksektionen, NFC, för en visstidsanställning. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför NFC forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Avdelningen verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Vi har tolv driftställen, vårt största labb och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

På Informationstekniksektionen har vi en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar data, bild, video, ljud, sensorteknik, elektronik och mobiltelefoni. Förutom it-forensiska undersökningar arbetar vi också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Sektionens har i uppdrag att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra it-forensiken som utförs i hela polisen. Vi är omkring 90 medarbetare och finns i Linköping och Malmö.

Arbetsbeskrivning

Bildanalysområdet är fördelat på två grupper som främst arbetar med att utföra forensiska undersökningar med koppling till bild, video och ljud. Området behöver nu förstärkas av en person för arbete med H2020-projekt (EU-finansierade projekt). Arbetet innebär bland annat att arbeta med metodutveckling för testning och validering inom det forensiska bildområdet och att koppla denna utveckling mot behov inom H2020-projekten. Arbetet innebär samarbete med såväl nationella som internationella aktörer inom FOU-området, vilket medför en del tjänsteresor.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • civilingenjör/magisterexamen inom datorteknik, teknisk fysik, medieteknik eller motsvarande teknisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • kunskap inom programmering
 • kunskap inom bildanalys
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

 • Det är meriterande om du även har arbetat med:
 • ansiktsigenkänning
 • metodutveckling
 • programmering med Python
 • statistiska metoder
 • testning och validering

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och driv att koordinera projekt inom en verksamhet där många olika kompetenser och roller ska samverka. Du har en pedagogisk insikt och kan tydligt förmedla ett budskap. Du är självgående, metodisk och kvalitetsmedveten samtidigt som du har ett förtroendeingivande bemötande. Då rollen innebär många internationella kontaktytor krävs god kommunikativ förmåga och en fallenhet för att nätverka och skapa kontakter, samtidigt som man ska vara lojal det egna uppdraget.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Klas Brorsson Läthén , Gruppchef
010-5628420

Fackliga företrädare

Polisförbundet Sofia Ask, tfn 010-56 38710; Fackförbundet ST nås via växeln 114 14; SEKO Polisen Anders Sandqvist, 010-56 91167, SACO Philp Engström 010-562 89 30

Övrig information

Anställningsform: Allmän visstidsanställning ca 1 år.
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2 40 h/v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker IT

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg