OpenShift-tekniker

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 september 2022

Ansök senast

04 oktober 2022

Referensnummer

C102731/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vår Linuxgrupp söker vi nu en OpenShift-tekniker som är analytisk, noggrann och strukturerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. Det finns även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan. Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med engagerade, öppna medarbetare där alla genuint vill hjälpa till och vi hoppas du vill bli en av oss.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Vi söker drivna och engagerade medarbetare som vill modernisera våra plattformar, är kunnig inom containervärlden och vill ingå i ett agilt team av mycket engagerade medarbetare för att etablera och vidareutveckla vår OpenShift 4-miljö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Vidareutveckla och etablera OpenShift 4 inom myndigheten.
 • Operativt arbete med drift och förvaltning av OpenShift/ Kubernetes-plattformen.
 • Felsökning och felavhjälpning.
 • Omvärldsbevakning.
 • Delaktighet i arbetet med nya processer och tjänster.

Polisens IT-organisation är stor vilket ställer krav på förmågan att samarbeta med människor från andra teknikområden. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Relevant akademisk examen inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetserfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av stora Linux-servermiljöer
 • God erfarenhet av Kubernetes eller OpenShift
 • Behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift

 • Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

  Det är meriterande om du även har:
 • Erfarenhet av komplex felsökning och problemlösning inom området
 • God erfarenhet av docker
 • God erfarenhet av att använda git

Personliga egenskaper
Du är lösningsfokuserad och har god samarbetsförmåga. Som medarbetare är du självgående, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. För att trivas i teamet har du en prestigelös och inkluderande framtoning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Robbin Edgren, Gruppchef
070-521 18 38
robbin.edgren@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01 Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10 ST: Johan Gertz, tel. 010-567 70 92 SEKO Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning på sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

#LI-Hybrid

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 4 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

I denna rekrytering görs löpande urval.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg