Operativa samordnare till PO Södra Skåne

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Lund

Län

Skåne län

Utlyst

24 november 2022

Ansök senast

16 december 2022

Referensnummer

C113501/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu operativa samordnare till polisområde Södra Skåne. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten, region Syd, har ca 5000 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Södra Skåne (POSS) består av fem lokalpolisområden (Lund, Eslöv, Kävlinge, Ystad och Trelleborg), två sektioner (utredning- och utredningsjour) samt ett kansli beläget i Lund.

Vi söker operativa samordnare till samtliga lokalpolisområden i PO Södra Skåne samt Utredningsjouren POSS. Aktuella placeringsorter är Lund, Eslöv, Kävlinge, Trelleborg och Ystad. För Utredningsjouren kan placering bli Lund eller Ystad.

Arbetsbeskrivning

Som operativ samordnare fungerar du som ledningsstöd och är en operativ sammanhållande länk mellan LPO och polisområden i region Syd I funktionen ingår att skapa förutsättningar för att den operativa verksamheten. i bl.a. lokalpolisområdena genomförs enligt besluten om den operativa inriktningen och aktivitetsplanen. Den operativa samordnaren ska ha god överblick av hur t. ex. lokapolisområdets resurs optimalt disponeras och samordnas. Funktionen ska även medverka i att skapa lokal lägesbild, planera insatser samt arbeta med återkoppling och uppföljning.

Utöver ovan ingår även att:
 • ta fram underlag och rekommendationer till bl.a. LPO chefen i dennes arbete att styra LPO:t operativa resurs.
 • samverka med andra funktioner vid polisområdet som t.ex. kommunpoliser, underrättelsesamordnare, gruppchefer och förundersökningsledare
 • medverka till förbättrad arbetsmiljö för LPO:s chefer
 • utveckla arbetet med lokal lägesbild på områdes- och lokalpolisområdesnivå samt vara en viktig del i arbetet med att skapa lokalpolisområdets lägesbild
 • sammanställa beslutsunderlag
 • koordinera identifierade gemensamma behov mellan sektioner och lokalpolisområden
 • medverka i att ta fram och följa upp lokalpolisområdets eller sektionens operativa inriktning och aktivitetsplanering samt övrig operativ verksamhet
 • medverka i utvecklingen av samt vara representant i lokalt driftscentra
 • samordna lokalpolisområdets totala resurs vad avser BF/IGV, områdespolisverksamhet, utredningsverksamhet samt stöd/service
 • samordna den operativa verksamheten till stöd för lokalpolisområdeschefen, sektionschefen eller gruppchefen
 • vara kontaktyta för regionala underrättelseenheten och internt inom polisområdet.
 • kvalitetssäkra den operativa planeringen på kort och lång sikt
 • ansvara för hantering av ärenden med prioritet fem
 • hantera biträdesförfrågningar och handräckningar

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Polisexamen enligt Polisförordningen (2014:1104) och godkänd aspiranttjänstgöring
 • Goda kunskaper om Polismyndighetens, regionens och polisområdets uppdrag, verksamhet och organisation.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • God förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

 • Det är meriterande om du även har:
 • erfarenhet som chef eller arbetsledare
 • erfarenhet av att tidigare ha verkat som samordnare eller koordinerat operativt polisiärt arbete eller insatser
 • goda kunskaper inom både arbetsmiljö- som arbetstidsfrågor samt arbetsrätt
 • erfarenhet av utredningsverksamhet
 • erfarenhet av stabsarbete

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har hög social kompetens och god samarbetsförmåga. Du jobbar lika gärna självständigt som i grupp. Du skapar goda relationer både internt och externt och har förmågan att finna snabba kvalitativa och flexibla lösningar. Som person är du omdömesgill och samtidigt som du kan vara kreativ och ta egna initiativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Frida Lovén, Chef LPO Ystad
070-286 50 65

Ulla Berggren , HR-konsult
010-561 55 35
ulla.berggren@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet nås via Leif Östberg på tfn 010-561 69 84, ST, nås via Polisens växel 114 14, SACO-S region Syd Carina Ivarsson, 070-148 73 00. Seko Monica Veberg, 0705-49 11 35.

Övrig information

Anställning: Polisinspektör med funktion som samordnare
Anställningsform: Tillsvidareanställning. För extern sökande tillämpas provanställning om sex månader
Arbetsort: Lund, Eslöv, Kävlinge, Trelleborg och Ystad
Arbetstid: Veckoplanerad 40h/v

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Vi vill även informera dig om att Polismyndigheten använder sig av urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Du kan därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil för den roll du har sökt. Vi uppmanar till sanningsenliga svar på urvalsfrågorna samt att du ej refererar till andra dokument (ex. CV).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan eller om du har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till annonskanaler och undanber oss kontakter från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg