Operatörer till Nationella telefonväxeln, Polismyndigheten, Nationella operativa avdelningen, Malmö

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

17 maj 2023

Ansök senast

01 juni 2023

Referensnummer

C140973/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu dig som vill arbeta som operatör vid polisens nationella telefonväxel med placering i Malmö. Vi söker 6 operatörer som har möjlighet att arbeta dagtid, kvällstid, helger och nätter. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige, samtidigt som du utvecklas och får erfarenheter för livet.

OM ARBETSPLATSEN
Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Avdelningen består av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, en utvecklingsenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Nationella kontaktenheten (NKE) har det samlade nationella processansvaret för polisens kontaktcenter (PKC), regionledningscentraler (RLC), nationella viltolycksrådet (NVR) samt för NTV (Nationella telefonväxeln). Verksamheterna vid NKE ställer stora krav på kundfokus samt bemötande- och servicefrågor. Enheten ansvarar för en av avdelningens huvudprocesser; serviceprocessen.

Polismyndighetens nationella telefonväxel ansvarar för och besvarar de samtal som kommer in via 114 14. Telefonväxeln har öppet dygnet runt och bemannas av operatörer placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö. På varje ort finns arbetsledning bestående av en sektionschef , tre gruppchefer, samordnare, växeloperatörer samt stödfunktioner.

Polisen är en arbetsplats som arbetar aktivt med att främja jämställdhet och mångfald och motverka diskriminering. Polisen arbetar aktivt med friskvård genom att bland annat erbjuda medarbetare möjlighet till friskvård på arbetstid, friskvårdsbidrag samt tillgång till goda träningsmöjligheter på arbetsplatsen.


Arbetsbeskrivning

Vi är en växande organisation med spännande utmaningar. Telefonväxelns viktigaste uppgift är att dygnet runt snabbt, korrekt och professionellt förmedla inkommande samtal till Polismyndigheten. Arbetet innebär kontakt med människor som är i behov av polisens insatser för hjälp och service. Vi har ett högt inflöde av samtal och medborgare som vänder sig till oss med frågor av skiftande karaktär.

Du kommer att ta emot samtal och självständigt utföra samtalssortering med efterföljande arbetsuppgifter. Du ansvarar för att ge god service till både interna och externa kontakter, lämna information och upplysningar till medborgarna samt medverka till att upprätthålla ett gott samarbete både internt och externt. Målsättningen för verksamheten är att öka andelen ärenden som kan avslutas i första ledet utan att kopplas vidare. Utöver det ska du delta aktivt och medverka till utveckling av verksamheten.

Du kommer att få en bred och gedigen kunskap om Polismyndighetens organisation och dess samhällsfunktion. Vi arbetar efter polisens värdegrund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Godkänd och avslutad gymnasieexamen eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska i tal
 • God datorvana
 • Möjlighet att arbeta dagtid, kvällstid, helger och nätter

 • Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av serviceyrke
 • Erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet
 • Erfarenhet från motsvarande arbetsuppgifter inom blåljusverksamhet
 • Erfarenhet från arbete i större kontaktcenterplattform
 • Ytterligare utomnordiska språkkunskaper, gärna utomeuropeiska språk
 • Erfarenhet av arbete med skifttjänstgöring

 • Personliga egenskaper:
 • Du är stresstålig och har förmåga att snabbt kunna tempoväxla
 • Du har god förmåga att ta till dig ny information
 • Du trivs i en verksamhet där lägesbilden kan förändras under arbetspasset
 • Du har en god samarbetsförmåga och kan följa fattade beslut
 • Kommunikativ med fallenhet för att urskilja medborgarens behov.
 • Intresserad av samhällsutveckling och vill bidra till samhällsnyttan.


Tjänsten innebär ett stort ansvar och arbetsuppgifterna kräver att du har en öppen personlighet, hög arbetsmoral och ett gott omdöme. Vi möter medborgare i alla situationer i livet vilket kräver att du har god förmåga att hantera samtal av tyngre karaktär.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och det är ett krav att du uppfyller samtliga personliga egenskaper som efterfrågas.

Test förkommer i rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten kontakta Louise Lundberg, Rekryterande chef
010-5615307
louise.lundberg@polisen.se

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Gerhard Fransson, HR-konsult
gerhard-olof.fransson@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 56 770 92; Monica Veberg, Seko Polisen, tfn 070-549 11 35

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare, med provanställning om 6 månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstidsförläggning: Ordinarie tjänstgöringslista (skifttjänstgöring, dygnet runt).
Omfattning: Heltid
Anställning: Administratör
Funktion: Operatör vid Nationella telefonväxeln, Nationella kontaktenheten, Nationella operativa avdelningen
Tillträde: början/mitten på September. Anställningen kommer att starta med en introduktionsutbildning. Godkänd utbildning är ett krav för anställning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev samt slutbetyg senast den
1 juni 2023. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. De som går vidare i urvalet kommer att kallas till intervju.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med C140973/2023, per papperspost till: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 32 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg