Sök

Operatörer till Polisens kontaktcenter, utbildningsstart januari 2025

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

05 juni 2024

Ansök senast

23 juni 2024

Referensnummer

C196932/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Om arbetsplatsen
Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands län och Västra Götalands län. Verksamheten i regionen är organiserad i fem polisområden: Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Storgöteborg och Älvsborg som tillsammans är indelade i 16 lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Operativa enheten
Operativa enhetens uppdrag är att aktivt stödja lokalpolisområden, polisområden och enheter i sitt grunduppdrag. Detta gör vi genom att utveckla och tillhandahålla specialistförmåga som höjer den operativa effekten i arbetet med regionens problembild. Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är operativa enheten en viktig del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i region Väst.

Polisens kontaktcenter (PKC)
PKC finns i sju polisregioner i Sverige och nås via 114 14 eller via digitala kanaler. I region Väst är placeringsorterna Göteborg, Bengtsfors, Falkenberg och Skara. PKC har som uppdrag att vara det första steget i en effektiv och kvalitetssäkrad brottsutredningsprocess med fokus på brottsuppklarning och brottsofferbemötande. PKC har i dag som uppgift att ta emot anmälningar, tips och lämna upplysningar till allmänheten. Dessutom är PKC en viktig del i den initiala utredningsprocessen och i polisens arbete med att lösa brott.
Vi söker nu medarbetare till PKC i Göteborg som är en del av den operativa enheten i Region Väst. Arbetet operatörerna på PKC utför bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsbeskrivning

Som operatör På PKC tar du emot samtal om brott och tips via 114 14 eller via våra digitala kanaler. I arbetet ingår bl.a. att upprätta anmälningar, hålla förhör med målsäganden och vittnen samt vidta initiala utredningsåtgärder som du föredrar för förundersökningsledare. Vi arbetar i team där du arbetsleds av förundersökningsledare samtidigt som du arbetar självständigt. PKC samverkar med andra sektioner och i din roll kan du vid behov få stötta upp andra verksamheter inom polisen.
I arbetet ingår att snabbt identifiera inringarens behov och att därefter kunna individanpassa de första utredningsåtgärderna.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av:
 • Upprätta polisanmälningar och underrättelseuppslag från telefonsamtal inkomna till 114 14 eller via våra digitala kanaler.
 • Utföra förstahandsåtgärder inom brottsutredning genom initiala utredningsåtgärder som föredras för en förundersökningsledare.
 • Hålla målsägandeförhör och vittnesförhör via telefon samt säkerställa bevismaterial.
 • Samverka med och bistå olika kontaktytor inom Polismyndigheten.
Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs mer om Polisens kontaktcenter och vår verksamhetsidé på polisen.se/om-polisen/jobba-hos-polisen/var-verksamhet/jobba-pa-polisens-kontaktcenter/

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Avslutad och godkänd gymnasieutbildning.
 • Mycket goda kunskaper i svenska muntligen och skriftligen.
 • Goda kunskaper i engelska muntligen.
 • Kan arbeta dagar, kvällar och helger.
 • Goda datorkunskaper med förmåga att arbeta i olika system.
 • Minst ett års arbetslivserfarenhet på heltid.

 • Det är meriterande om du även har:
 • Erfarenhet av att ha arbetat inom service, exempelvis inom kundtjänst, reception eller butik där du dagligen bemött kunder fysiskt eller via telefon.
 • (Språkkunskaper, utöver engelska och svenska som du obehindrat kan använda i ditt arbete.)
 • Eftergymnasiala studier som arbetsgivaren bedömer relevant såsom kurser inom juridik, beteendevetenskap eller kriminologi.
 • Erfarenhet av att arbeta på en myndighet och/eller inom rättsväsendet.


Personliga egenskaper:
För att du ska trivas på PKC tror vi att du uppskattar en arbetsplats som är under en ständig förändring, där nya metoder och inriktningar kommer bli en del av din vardag. Därav behöver du vara flexibel och självgående för att kunna anpassa dig till de förändringar som snabbt kan dyka upp. Arbetet kan stundtals vara stressigt och då är det viktigt att du upprätthåller din struktur för att du ska kunna slutföra dina arbetsuppgifter på bästa sätt. Du kommer arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra, det är därför även viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Kathrin Sandström, gruppchef
kathrin.sandstrom@polisen.se

Helena Martinsson, Gruppchef
helena.martinsson@polisen.se

Josefin Ekström , HR-konsult
josefin.ekstrom@polisen.se

Övrig information

Placeringsort: Göteborg
Anställning: Tillsvidareanställning
Funktion: PKC-operatör
Arbetstid: 2-skift schema (dagar, kvällar, helger) (fast lista)
Start: 13 Januari 2025

Om du, efter att ansökningstiden löpt ut, går vidare till nästa steg i rekryteringsprocessen kommer du att kallas till ett informationsmöte kombinerat med svensktest per mail, håll därför koll på din inkorg och även skräpposten.
Informationsmöte och svensktest är planerade att genomföras vecka 33-34 . Urval till intervju kommer att genomföras efter informationsmöten och urvalstestet. Intervjuerna är planerade att genomföras vecka 36-37

Anställningen inleds med en grundutbildning om ca 8 veckor, teori och handledd praktik, som huvudsakligen genomförs på dagtid men under den praktiska delen av utbildningen så kan obekväm arbetstid förekomma. Utbildningen är planerad att vara förlagd på respektive anställningsort, men kommer även att ske på annan ort vilket innebär att resor inom regionen- och övernattning på hotell kan förekomma.

Utbildningsstart vecka 3 2025. En förutsättning för att bli aktuell för anställning är att du är tillgänglig under hela utbildningsperioden. För fortsatt anställning krävs att du klarar utbildningen där det ingår examination.

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. Då godkänd och avslutad gymnasieutbildning är ett krav behöver du även bifoga en kopia på dina betyg i din ansökan, om det inte är bifogat kommer vi inte kunna ta dig vidare i processen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg