Operatörer till RLC Syd

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

23 september 2022

Ansök senast

07 oktober 2022

Referensnummer

C103525/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisens Regionledningscentral i Syd
Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är Polismyndighetens operativa enhet en bärande del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i hela myndigheten.

Vårt uppdrag är att stärka den operativa förmågan i polisområdena och att möta människor i deras initiala kontakt med polisen, bland annat i samband med akuta händelser och brottsanmälningar, och vi arbetar dessutom med långtgående utredningsåtgärder. Regionledningscentralen (RLC) i region Syd ansvarar för att leda den operativa ingripandeverksamheten i regionen. Arbetsplatsen består av operatörer, befäl och gruppchefer som tjänstgör dygnet runt.

Här bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Årligen inkommer drygt 580 000 telefonsamtal och ca 589 000 radioanrop. Vid RLC leds och planeras också större händelser i regionen utifrån en regional operativ lägesbild. Samverkan med andra myndigheter och organisationer är en viktig del i sektionens uppdrag. RLC Syd bedriver ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete i syfte att bli en attraktiv arbetsplats, stärka den operativa förmågan i polisområden och ge bättre service till medborgarna.

RLC Syd söker nu operatörer med placering på Toftanäs i Malmö.

Arbetsbeskrivning

Operatörens huvuduppdrag är att ta emot inkommande samtal, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning. Operatörerna arbetar i team som består av civila och poliser under ledning av ett befäl.

Som operatör upprätthåller du en hög tillgänglighet, ger medborgarna ett bra bemötande och säkerställer att polisen snabbt kan respondera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp. Arbetet innebär också att ha överblick av yttre polisresurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevaka att patruller under uppdrag kan utföra och avsluta arbetet på ett säkert sätt. Operatörer samverkar med andra myndigheter och organisationer/samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna och ambulansverksamheten i regionen.

Regionledningscentralen bedriver ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete och söker motiverade medarbetare med intentioner att över tid bidra till verksamhetens utveckling.

Vi erbjuder dig:
Engagerade och stöttande ledare och kollegor
Möjligheten att arbeta i en samhällsviktig verksamhet med medborgaren i fokus
Ett arbete där du kommer att utvecklas i att kommunicera med olika typer av människor

För att du ska få rätt förutsättningar för att lyckas i rollen som RLC-operatör, inleds anställningen med en 16 veckors utbildning, där teori och praktik varvas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
 • har gymnasieutbildning med godkända betyg i svenska och engelska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • har minst 3 års arbetslivserfarenhet från t.ex. akutverksamhet, larmcentral, försvarsmakten eller annan verksamhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • god datorvana och erfarenhet av att arbeta i olika datasystem
 • behärskar svenska språket mycket väl i tal och skrift
 • är bekväm med att uttrycka dig på engelska, både i samtal och skriftligt

 • Meriterande:
 • språkkunskaper utöver svenska och engelska, som arbetsgivaren bedömer relevanta
 • erfarenhet av att arbeta i minutoperativ verksamhet
 • erfarenhet av att bemöta människor i stressade eller utsatta situationer
 • erfarenhet av att arbeta huvudsakligen via telefon och dator
 • vana av att arbeta skift

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du ha en uttalad simultankapacitet som gör att du kan utföra flera arbetsmoment samtidigt utan att uppleva stress. Med en utvecklad prioriteringsförmåga klarar du att arbeta systematiskt och metodiskt vid hög arbetsbelastning. Prestigelöst tar du till dig instruktioner och kan följa dessa även under tidspress.
Du är välformulerad och har förmåga att anpassa din kommunikation beroende på situation och mottagare. Din kommunikativa förmåga gör även att du tillsammans med RLC-befäl kan leda operativ verksamhet och ge yttre resurser tydliga direktiv.
Du har god problemlösningsförmåga och sätter dig snabbt in i nya sammanhang och komplex information. Som person är du stabil och empatisk samt har förmåga att under tidspress och genom gott bemötande skapa kontakt med och inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer. Din sociala kompetens gör att du har lätt för att samverka med andra aktörer både inom och utanför Polismyndigheten. Som medarbetare i Polismyndigheten verkar du i enlighet med Polisens värdegrund och medarbetarpolicy.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tester tillämpas i rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner

Magnus Anderberg, Gruppchef
magnus.anderberg@polisen.se

Jens Jensen, Gruppchef
jens.jensen@polisen.se

Ulla Berggren , HR-konsult
010-561 55 35
ulla.berggren@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Anna Palmblad, 072-451 17 55, SACO Carina Ivarsson 0733-48 37 10, Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35, ST inom Polisen region syd via Polisens växel 11414

Övrig information

Arbetsort: Malmö, Toftanäs
Arbetstid: dygnstäckande tre-skift, vilket innebär arbete dag/kväll/natt, inklusive högtider.
Funktion: RLC-operatör med anställningsbenämning administratör

Tester tillämpas i rekryteringsprocessen. Går du vidare i rekryteringen behöver du vara tillgänglig en av dagarna 24 26 oktober, då tester kommer genomföras på plats i Malmö. Intervjuer är planerade till vecka 45.

Anställningen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning, utbildningsstart v 9, 2023.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Behöver du komplettera din ansökan eller om du har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Om du behöver komplettera din ansökan eller har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakter från dig som vill sälja annons- eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg