PHS-studenter för sommarjobb på Polisens kontaktcenter, region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

07 december 2022

Ansök senast

12 februari 2023

Referensnummer

C116303/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu PKC-operatörer till polisens kontaktcenter för sommarjobb med placering i Göteborg, Skara, Falkenberg eller Bengtsfors med start v23 2023.

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige, samtidigt som du utvecklas och får erfarenheter för livet.


Polisens kontaktcenter (PKC)

PKC i region Väst är en del av ett nationellt verksamhetsområde som finns i sju polisregioner i Sverige. Verksamhetsidén är att ge människor en möjlighet att anmäla brott och få svar på frågor på ett snabbt och enkelt sätt under årets alla dagar, dygnet runt. PKC är en arbetsplats som ständigt utvecklas och får nya uppgifter.

PKC i region Väst har arbetsplatser i Göteborg, Bengtsfors, Falkenberg och Skara.

Arbetsbeskrivning

Du är första linjens brottsutredare och genomför, genom exempelvis förhör och diverse inhämtningsåtgärder, de viktiga initiala utredningsåtgärder som lägger grunden för det fortsatta utredningsarbetet. Arbetet genomförs i en tät dialog med förundersökningsledaren för att komma vidare i ärendet. Du tar du emot och skriver in tips och polisanmälningar som kommer in via internet och polisens telefonnummer för icke-akuta ärenden: 114 14.

Arbetet utförs dagar och kvällar årets alla dagar vilket innebär att tjänsten blir uppdelad på tvåskift. En annan viktig del av arbetet är vårt serviceåtagande mot allmänheten, du kommer därför även att svara på frågor gällande andra ärenden som hanteras av Polisen.

Du lämnar även information om lagar och förordningar till medborgarna, vilket ställer krav på att du kan tolka och tillämpa de regelverk som gäller och att du är samhällsorienterad.

Som operatör arbetar du självständigt, men också i nära samarbete med andra inom och utanför organisationen. Arbetet präglas av kontinuerlig dokumentation och administration. Det ställer stora krav på din förmåga att lyssna, kommunicera och strukturera ditt arbete. I arbetet ingår att snabbt identifiera anmälarens behov och att därefter kunna individanpassa de första utredningsåtgärderna.

Då direktiv om arbetet ibland förändras är det viktigt att du lätt kan anpassa dig till förändringar och nya förutsättningar. Stundtals kan arbetsbelastningen vara stor och arbetet kan ibland upplevas psykiskt påfrestande. Du behöver därför ha god självkännedom och kunna hantera stress.

Kvalifikationer

Krav

 • avslutad termin 2 på Polishögskolan (termin 2 ska vara avslutad vid anställningsstart)
 • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • god förmåga att samtala på engelska
 • förmåga att kunna arbeta dagar, kvällar, helger och nätter
 • goda datorkunskaper


 • Meriterande

 • erfarenhet av att arbeta inom rättsväsendet
 • utredningsvana
 • utbildning i juridik/rättsvetenskap, samhälls- eller beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • goda kunskaper i andra språk utöver svenska och engelska
 • tidigare erfarenhet av administrativt arbete med bred kundkontakt som arbetsgivaren bedömer som relevant


 • Personliga egenskaper

 • har en mycket god samarbetsförmåga, men att du även kan arbeta självständigt
 • uppträder med mognad och integritet och att du kan agera på ett lugnt och professionellt sätt
 • kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte
 • har ett driv och en god initiativförmåga till utveckling
 • har en god självkännedom och en god förmåga att hantera stress
 • är flexibel och anpassar dig till förändringar

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Kathrin Sandström, gruppchef
114 14
kathrin.sandstrom@polisen.se

Övrig information

Din anställning inleds med en obligatorisk grundutbildning som huvudsakligen genomförs på dagtid under 2 veckors tid. Utbildningen som varar i 2 veckor startar v23 2023 och är planerad att äga rum i Göteborg men kan eventuellt bli förflyttad till annan ort exempelvis Halmstad eller Skara. Resor och ev. övernattning kan därför förekomma beroende på vilken placeringsort du är intresserad av.

En förutsättning för att bli aktuell för anställning är att du är tillgänglig under hela utbildningsperioden och en förutsättning för fortsatt anställning är att du klarar utbildningen där det även ingår examination.

Anställningsform: särskild visstidsanställning under sommarperioden under perioden 5/6-25/8. Heltid.
Arbetstid: 2-skift (dagar, kvällar, och helger)
Arbetstid under grundutbildning: 1 vecka på dagtid, måndag-fredag. Ej röda dagar eller andra helgdagar. Därefter handledning på skift, dagar och/eller kvällar under 1 vecka.
Placering: Göteborg, Skara, Falkenberg eller Bengtsfors
Start: v23 2023

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult, sofia.widfeldt@polisen.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg