PHS studenter för sommarvikariat till Nationella telefonväxeln i Malmö

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

04 maj 2022

Ansök senast

20 maj 2022

Referensnummer

C87262/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Arbetsbeskrivning

Vi är en växande organisation med spännande utmaningar. Telefonväxelns viktigaste uppgift är att dygnet runt snabbt, korrekt och professionellt förmedla inkommande samtal till Polismyndigheten. Arbetet innebär kontakt med människor som är i behov av polisens insatser för hjälp och service. Vi har ett högt inflöde av samtal och medborgare som vänder sig till oss med frågor av skiftande karaktär.

Vi söker nu studerande vid polishögskolan för sommarvikariat och som vill arbeta som operatör vid polisens nationella telefonväxel under sommarperioden 2022. Anställningen inleds med en två veckor lång utbildning som varvas med både teoretiska och praktiska moment innan du börjar arbeta självständigt. För att vara aktuell för anställning är det en förutsättning att du kan närvara vid utbildningstillfället samt att du kan arbeta från och med den preliminära starten vecka 23 till och med vecka 34. Godkänd utbildning är en förutsättning för anställning.

Du kommer att ta emot samtal och självständigt utföra samtalssortering med efterföljande arbetsuppgifter. Du ansvarar för att ge god service till både interna och externa kontakter, lämna information och upplysningar till medborgarna samt medverka till att upprätthålla ett gott samarbete både internt och externt. Målsättningen för verksamheten är att öka andelen ärenden som kan avslutas i första ledet utan att kopplas vidare. Utöver det ska du delta aktivt och medverka till utveckling av verksamheten.

Du kommer att få en bred och gedigen kunskap om Polismyndighetens organisation och dess samhällsfunktion. Vi arbetar efter polisens värdegrund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
 • är polisstuderande och har avslutat minst termin 1 (termin 1 ska vara avslutad vid anställningsstart)
 • har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
 • har goda kunskaper i engelska i tal
 • har mycket god datorvana
 • kan arbeta dagtid, kvällstid, helger och nätter

 • Det är meriterande om du har:
 • ytterligare utomnordiska språkkunskaper, gärna utomeuropeiska språk
 • tidigare erfarenhet av bred kundkontakt som arbetsgivaren bedömer relevant
 • erfarenhet av arbete med skifttjänstgöring
 • relevant serviceerfarenhet
 • tidigare erfarenhet av att arbeta i polisiära system

 • Personliga egenskaper
  Tjänsten innebär ett stort ansvar och arbetsuppgifterna kräver att du har en öppen personlighet, hög arbetsmoral och ett gott omdöme.

  Vi söker dig som är:
 • serviceinriktad
 • kommunikativ med fallenhet för att urskilja medborgarens behov
 • flexibel och stresstålig
 • självgående med en god förmåga att samarbeta
 • strukturerad och noggrann
 • intresserad av samhällsutveckling och vill bidra till samhällsnyttan

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Malin Ericsson Samordnare 010-56 150 58

För frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR-konsult Isabella eller HR-konsult Patricia Plajer, sommarpersonal.region-syd@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet, SEKO Polisen, ST inom Polisen och SACO-S Nås via polismyndighetens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Allmän visstidsanställning. Anställningen kräver att du kan vara tillgänglig från och med den preliminära starten vecka 23 till och med vecka 34.
Arbetsort: Malmö
Arbetstidsförläggning: Ordinarie tjänstgöringslista (skifttjänstgöring, dygnet runt).
Omfattning: Heltid.
Funktion: Operatör vid Nationella telefonväxeln, Nationella kontaktenheten, Nationella operativa avdelningen.
Tillträde: Juni 2022. Preliminär utbildningsstart vecka 23. Godkänd utbildning är en förutsättning för anställning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. De som går vidare i urvalet kommer att kallas till intervju.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult Jeanette Bohlin.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg