Polisens kontaktcenter söker operatörer, Malmö

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

15 september 2022

Ansök senast

29 september 2022

Referensnummer

C101983/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu operatörer som är prestigelösa, förtroendeskapande och som har lösningsfokus till vårt team på Polisens kontaktcenter i Malmö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisens kontaktcenter (PKC)
PKC i region Syd är en del av ett nationellt verksamhetsområde som finns i sju polisregioner i Sverige. Verksamhetsidén är att ge människor en möjlighet att anmäla brott och få svar på frågor på ett snabbt och enkelt sätt under årets alla dagar, dygnet runt. PKC Syd har i dagsläget arbetsplatser i Malmö och Kalmar.

polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/var-verksamhet/jobb-polisens-kontaktcenter/

Arbetsbeskrivning

Du utför förstahandsåtgärder inom brottsutredningen, primärt genom att skriva anmälningar, hålla målsägandeförhör, skriva tips etc.

Arbetet utförs via telefon och Internet och är en viktig del av arbetet är vårt serviceåtagande mot allmänheten. Du kommer därför även att svara på frågor gällande andra ärenden som hanteras av polisen. Du lämnar också information om lagar och förordningar till medborgarna vilket ställer krav på att du kan tolka och tillämpa gällande regelverk och att du är samhällsorienterad. Arbetet präglas av kontinuerlig dokumentation och administration. Det ställer stora krav på din förmåga att lyssna, kommunicera och strukturera ditt arbete. I arbetet ingår att snabbt identifiera anmälarens behov och att därefter individanpassa de första utredningsåtgärderna tillsammans med en förundersökningsledare.

Som medarbetare hos oss har du en genuin vilja och drivkraft att arbeta med samhällsviktiga uppgifter och att dagligen ge våra medborgare service i världsklass. Du har också en utpräglad vilja att hjälpa människor samt ett stort tålamod.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Gymnasieutbildning med godkända betyg i svenska, engelska och samhällskunskap
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • God förmåga att samtala på engelska
  • Minst två års sammanhängande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.

  • Det är meriterande om du även har:

  • Utbildning/högskolepoäng inom juridik, samhällsvetenskapliga eller beteendevetenskapliga ämnen
  • Vana av att arbeta med utredande uppgifter, gärna från offentlig verksamhet
  • Vana av att analysera och dokumentera information
  • Erfarenhet av att arbeta inom myndighet
  • Språkkunskaper utöver utöver de nordiska språken och engelska

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som operatör krävs att du har simultankapacitet, kan utföra flera arbetsmoment parallellt utan att uppleva stress. Du har förmåga att arbeta både i grupp och självständigt samt kan samarbeta med olika yrkeskategorier och skapa förtroende genom att knyta och upprätthålla kontakter. Du är också engagerad och tar ansvar för ditt arbete samtidigt som du är lösningsinriktad och har en god analytisk- och problemlösningsförmåga. Noggrannhet och uthållighet samt förmåga att strukturera och prioritera även under hög arbetsbelastning är ett måste. Du är prestigelös och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen samtidigt som du har flexibilitet att med kort varsel byta arbetsuppgifter samt växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet.

Arbetet utförs primärt via telefonen och dator. Stundtals kan arbetsbelastningen vara hög och arbetet kan ibland upplevas psykiskt påfrestande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Linda Winberg, Rekryteringsansvarig PKC Syd
076-044 84 52

Ulla Berggren , HR-konsult
010-561 55 35
ulla.berggren@polisen.se

Fackliga företrädare

Monica Veberg, Seko Polisen
070-549 11 35

Carina Ivarsson, Saco-S
073-348 37 10
saco-s.regionsyd@polisen.se

Polisförbundet och Fackförbundet ST , nås genom polisens växel 114 14
077-114 14 00

Övrig information

Anställningen påbörjas med en grundutbildning som huvudsakligen genomförs på dagtid. Därefter genomgår du en handledd praktisk utbildning. Utbildningen planeras starta den 9 januari 2023 och är förlagd i Malmö. En förutsättning för fortsatt anställning är att man klarar utbildningen där det ingår examination.

Anställning: heltid tillsvidare med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Malmö, eventuellt kan det bli aktuellt med enstaka tjänster i Kalmar
Arbetstid: Fast lista 2-skift
Tillträde: 9 januari
Funktion: Operatör PKC

Tidplan för processen
Går du vidare i processen kommer du, under vecka 42, att få en inbjudan till en informationsträff som hålls onsdag den 19 oktober på kvällen. Efter informationsträffen ges möjlighet att genomföra ett skrivtest (obligatorisk om man vill kvarstå i processen). Intervjuer kommer genomföras under vecka 44 och de som blir aktuella för anställning kommer att få besked om detta under vecka 46. Den som blir aktuell för tjänst kommer att kallas till en säkerhetsprövningsintervju som genomförs under vecka 47.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Din ansökan ska bestå av personligt brev, CV (där tidigare anställningar och utbildningsbakgrund framgår) och kopia på gymnasiebetyg.

Om du vill komplettera din ansökan eller om du har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontakta ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och e-post från dig som vill sälja rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg