Polismyndigheten söker bilinspektör till lokalpolisområde Kävlinge

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

06 maj 2022

Ansök senast

17 maj 2022

Referensnummer

C87664/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en kunnig och professionell bilinspektör till vår trafikgrupp. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Södra Skåne innefattar fem lokalpolisområden, en utredningssektion, en jourutredningssektion samt ett polisområdeskansli med verksamhet i 16 kommuner från Simrishamn i öster till Lomma i väster.

I lokalpolisområde Kävlinge ingår kommunerna Kävlinge, Staffanstorp, Lomma och Burlöv.
Arbetet styrs efter verksamhetens behov och arbete på obekväm tid förekommer regelbundet.
Som bilinspektör tjänstgör du vid lokalpolisområde Kävlinges yrkestrafikgrupp, men kan komma att hjälpa till regionalt och nationellt vid behov.

Som bilinspektör vid lokalpolisområde Kävlinge utgår du från Toftanäs i Malmö.

Arbetsbeskrivning

Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att minska antalet döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet, bilbälte, nykterhet, förare och fordonskontroll samt flygande inspektion. En ökad regelefterlevnad på trafikområdet leder också till en ökad trygghet i samhället.

Kontroller av den yrkesmässiga trafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med trafikpoliser arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra:
 • flygande inspektion
 • tekniska undersökningar på fordon
 • kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
 • kontroll av lastsäkring
 • kontroll av tillstånd för yrkestrafik
 • vägning av fordon
 • utredning av vissa trafikbrott

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort eget ansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är/har:
 • Fordonsingenjör eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning (lägst matematik 3 och fysik 1) eller motsvarande för funktionen relevant utbildning, alternativt är validerad för flygande inspektion i nivå F3 enligt Transportstyrelsens föreskrifter
 • Körkort för samtliga fordonsslag utom MC
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Vana att arbeta med datorn som arbetsverktyg med erfarenhet av att använda de vanligast förekommande Officeprogrammen.
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom fordonsområdet.

 • Det är meriterande om du har/är:
 • Certifierad besiktningstekniker av tunga fordon
 • God kunskap om Trafiklagstiftningen
 • Körvana av samtliga behöriga fordonsslag
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska kan vara meriterande.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen bör du vara trygg och väl förankrad i dig själv, ha ett stort engagemang och positivt förhållningsätt.
Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad med god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du behöver även ha ett stort intresse för fordon samt ta ansvar för att nå uppställda mål och skapa bra resultat. Du kan arbeta med en enskild händelse utifrån ett helhetsperspektiv. Du behöver ha förmåga att arbeta systematiskt och metodiskt samt kunna fatta kvalificerade beslut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Anders Nerbring, Gruppchef
070-311 05 90

Johanna Tapper, HR-konsult
0730-88 38 76

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Leif Östberg, 010-561 69 84; Saco-S, Carina Ivarsson, 0733-48 37 10; Seko Polisen; Monica Veberg, 0705-49 11 35; ST region Syd; Nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Arbetsort: Lokalpolisområde Kävlinge med utgångspunkt från Toftanäs i Malmö.
Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare med 6 månaders provanställning.
Funktion: Bilinspektör, region Syd, polisområde Södra Skåne, lokalpolisområde Kävlinge, grupp BF/IGV 6.
Omfattning: Heltid.
Arbetstid: Periodplanerad arbetstid.
Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast den 5 september 2022.

Som bilinspektör vid Polismyndigheten kommer du att genomgå en nationellt fastställd bilinspektörsutbildning. Kommande grundutbildning för bilinspektörer har planerad utbildningsstart i september 2022. För att kunna verka i funktionen som bilinspektör krävs det att den inledande grundutbildningen genomgås med godkänt resultat.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 maj 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddad identitet, registrera dig inte i systemet utan kontakta ansvarig hr-konsult Johanna Tapper, 0730-88 38 76.
Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg