Sök
Stäng Meny

Polismyndigheten söker områdespoliser till LPO Norra Lappland

Organisation

Polisregion Nord

Kommun

Kiruna

Län

Norrbottens län

Utlyst

13 februari 2024

Ansök senast

05 mars 2024

Referensnummer

C177804/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu tre områdespoliser till LPO Norra Lappland. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Norrbotten är Sveriges största och nordligaste region och är ett av polisområdena i region Nord. Det geografiska området spänner över 14 kommuner från Arvidsjaurs kommun i söder till Kiruna kommun i norr.

Polisområde Norrbotten är indelat i fyra lokalpolisområden: Luleå/Boden, Norra Lappland, Piteå/Älvdal och Östra Norrbotten. På polisområdesnivå finns även en utredningssektion, en insatsgrupp och en hundgrupp. Vidare finns ett polisområdeskansli.

Lokalpolisområde Norra Lappland ingår i polisområde Norrbotten. Inom lokalpolisområdet finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper samt stöd och service.

Vi söker nu tre stycken områdespoliser till orterna Kiruna, Gällivare och Jokkmokk med start snarast enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning

Områdespoliserna har tillsammans med kommunpolisen ett huvuduppdrag för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i lokalpolisområdet. I uppdraget som områdespolis ingår det att bedriva operativ samverkan med interna och externa samverkanspartners.

Som områdespolis ansvarar du för ett geografiskt område inom lokalpolisområdet. Här ansvarar vi för att ha en uppdaterad lägesbild, bedriva planlagda insatser mot lokala problembilder samt vara en synlig och närvarande polis. Vi arbetar brottsförebyggande, gränssättande och relationsskapande. Som områdespolis är du polismyndighetens ansikte utåt.

Eftersom arbetet utgår från de lokala problembilderna kommer arbetet att variera och kan innebära både civil och uniformerad tjänstgöring. Områdespoliserna har ett stort ansvar för att återkoppling och kunskap om deras verksamhet sprids till övriga medarbetare och har en naturlig del i teamarbetet i lokalpolisområdet.

Vi eftersträvar en grupp där vi kompletterar varandra för att uppnå goda resultat. Medarbetare vid områdespolisen kommer därför att ges möjlighet att utveckla djupare kunskap inom olika verksamhetsområden.

Kvalifikationer

  • Polis enligt Förordning (2014:1105) om utbildning till polisman
  • B-körkort med behörighet för manuell växellåda

  • Det är meriterande om du även har:
  • Erfarenhet av utredningsarbete
  • Erfarenhet av ingripandeverksamhet inom polismyndigheten

Personliga egenskaper
Vi söker dig med en god kommunikativ förmåga och som kan agera med ett lugn och gott omdöme även under stressade situationer. I rollen som områdespolis behöver du vara trygg och kunna förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring. Du har en god initiativförmåga och förstår vikten av helhetssyn på verksamheten. Vi vill också att du är framåtblickande med en stor förmåga att skapa goda relationer både internt och externt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Åsa Folkebrant, Gruppchef BF-IGV4, Kiruna
070-347 83 04
asa.folkebrant@polisen.se

Pontus Ivarsson, Gruppchef BF-IGV 3, Gällivare/Jokkmokk
072-2243527
pontus.ivarsson@polisen.se

Elise Öberg, HR-konsult
076-1390859
elise.oberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Nord, ST region Nord, SACO region Nord, SEKO Polisen Nord nås via växeln, 114 14

Övrig information

Placeringsort: Kiruna, Gällivare, Jokkmokk

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 5 mars 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg