Polisområde Malmö söker Jourförundersökningsledare till Utredningsjouren

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

22 maj 2023

Ansök senast

05 juni 2023

Referensnummer

C141985/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu jourförundersökningsledare till vårt team på Utredningsjouren i Malmö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats:
Utredningsjoursektionen i Polisområde (PO) Malmö består idag av Utredningsjour, Ärendesamordningen, Arresten och Beslaget. Utredningsjoursektionen bedriver verksamhet dygnet runt, alla veckans dagar och utgör navet i polisområdets utredningsverksamhet och är en vital del av polisområdets samlade brottsbekämpande förmåga.

Utredningsjoursektionens uppdrag är att ge stöd och råd i brottsärenden. Granska, kvalitetssäkra, förundersökningsleda, bereda och samordna till polisområdet inkomna ärenden rörande alla typer av brott. Sektionen genomför och förundersökningsleder initiala utredningsåtgärder med hög kvalitet och slutför även utredningar av enklare karaktär, främst enligt arbetsmetoden Snabbare lagföring. Sektionen ansvarar även för anhållningsverksamheten i polisområdet. Utredningsjoursektionens schemaläggning och arbetsturlag har under våren justerats och anpassats för att i större omfattning spegla verksamhetens behov. Vi eftersträvar en balanserad bemanning med tonvikt mot dag- och kvällstid när belastningen är som störst.

Vi söker nu dig som vill arbeta som jourförundersökningsledare i en verksamhet som aldrig står still.

Arbetsbeskrivning

I rollen som jourförundersökningsledare (JFUL) ansvarar du i huvudsak för att utöva arbetsledning inom utredningsprocessen i samråd med gruppchef. Du fattar beslut i och utanför förundersökning i enlighet med ditt förordnande/delegation och stöttar utredarna i deras arbete. I förekommande fall stöttar du även den yttre personalen med råd och förundersökningsledning. Du koordinerar och skapar en helhetsbild över pågående utredningar samt säkerställer att myndighetens prioriteringar får genomslag i verksamheten. I ditt uppdrag ska du även säkerställa att begränsnings- och åtalsprövningsreglerna i rättegångsbalken tillämpas och du medverkar i utbildningsinsatser och utvärderingar av verksamheten.

Som jourförundersökningsledare säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Rollen som jourförundersökningsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt. I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du medarbetarna i deras arbete och utveckling.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Polisexamen enligt polisförordningen (2014:1104)
  • Förundersökningsledarutbildning, den nationella (NFU) och/eller Polisens korta förundersökningsledarutbildning och en sammanhängande erfarenhet i rollen som förundersökningsledare under minst 6 månader
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Erfarenhet av arbetsledning
  • Arbetat som polis i yttre tjänst
  • Lokalkännedom från polisområde Malmö
  • Erfarenhet av utredningsarbete inom jourmiljö

Personliga egenskaper:
Rollen som jourförundersökningsledare är komplex och passar dig som trivs med ett omväxlande uppdrag och har förmågan att fatta snabba beslut när det krävs.
Vi söker dig som kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar, anpassa dig efter situationen och samtidigt beakta helhetsbilden. Vidare ser vi att du har en fallenhet att växla mellan rutinärenden och mer komplexa frågor vilka ställer krav på din problemlösande analysförmåga.

Du är duktig på att samarbeta: internt inom polismyndigheten, med andra myndighetsföreträdare och med allmänheten. I detta kommer du ha nytta av din goda kommunikationsförmåga då du på ett konstruktivt sätt kan föra fram dina ståndpunkter och anpassa ditt språk efter mottagaren. Du är skicklig på att lämna tydliga och säkra direktiv samt har förmågan att använda och förmedla din kunskap. Arbetsbelastningen i den här typen av roll är varierande vilket innebär att du periodvis måste kunna hantera en hög arbetsbelastning med stressfulla situationer och hög tidspress. Samtidigt räds du inte de lugnare stunderna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Kristofer Napiorkowski, Gruppchef
072-219 18 45
kristofer.napiorkowski@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Gunnar Norgren, 070-218 29 18, polisforbundet.malmo@polisen.se. Seko Polisen: Monica Veberg, 070-549 11 35. SACO-S: nås via polisens växel 11414. Fackförbundet ST: nås via polisens växel 11414

Övrig information

Anställning: Polisinspektör.
Anställningsform: Vi söker 6 tillsvidareanställda. För extern sökande gäller 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Periodplanering 5:3, d.v.s. årets alla dagar, dygnets alla timmar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 5 juni 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar rekryterande chef.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och kontakter från dig som vill sälja annons eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg