Polisområde Malmö söker Jourförundersökningsledare till Utredningsjouren

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

12 maj 2022

Ansök senast

26 maj 2022

Referensnummer

C88609/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu jourförundersökningsledare till vårt team på Utredningsjouren i Malmö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Utredningsjoursektionen i Polisområde (PO) Malmö består idag av Utredningsjour, Ärendesamordningen, Arresten och Beslaget. Utredningsjoursektionen bedriver verksamhet dygnet runt, alla veckans dagar och utgör navet i polisområdets utredningsverksamhet och är en vital del av polisområdets samlade brottsbekämpande förmåga.

Utredningsjoursektionens uppdrag är att ge stöd och råd i brottsärenden. Granska, kvalitetssäkra, förundersökningsleda, bereda och samordna till polisområdet inkomna ärenden rörande alla typer av brott. Sektionen genomför och förundersökningsleder initiala utredningsåtgärder med hög kvalitet och slutför även utredningar av enklare karaktär. Sektionen ansvarar även för anhållningsverksamheten i polisområdet. PO Malmö arbetar efter det nationella konceptet snabbare lagföring.

Vi söker nu dig som vill arbeta som jourförundersökningsledare. Vi söker en förundersökningsledare tillsvidare och en till vikariat.

Arbetsbeskrivning

I rollen som jourförundersökningsledare (JFUL) ansvarar du i huvudsak för att utöva arbetsledning inom utredningsprocessen i samråd med gruppchef. Du fattar beslut i och utanför förundersökning i enlighet med ditt förordnande/delegation och stöttar utredarna i deras arbete. I förekommande fall stöttar du även den yttre personalen med råd och förundersökningsledning. Du koordinerar och skapar en helhetsbild över pågående utredningar samt säkerställer att myndighetens prioriteringar får genomslag i verksamheten. I ditt uppdrag ska du även säkerställa att begränsnings- och åtalsprövningsreglerna i rättegångsbalken tillämpas och du medverkar i utbildningsinsatser och utvärderingar av verksamheten.

Som jourförundersökningsledare säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Rollen som jourförundersökningsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt. I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du medarbetarna i deras arbete och utveckling.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Polisexamen enligt polisförordningen (2014:1104)
  • Minst ett års erfarenhet av utredningsarbete inom polismyndigheten
  • Kunskap om brottsutredningsprocessen, bevisvärdering och förundersökningsledning
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Förundersökningsledarutbildning, den nationella (NFU) eller Polisens korta utbildning
  • Erfarenhet av arbete i utredningsjourmiljö
  • Erfarenhet av arbete som polis i yttre tjänst
  • Arbetsledande erfarenhet
  • Lokalkännedom från polisområde Malmö

Personliga egenskaper
För att fungera väl i rollen som jourförundersökningsledare behöver du vara skicklig på att använda och förmedla din kunskap. Du kan lämna direktiv och uppvisar gott omdöme även under tidspress. Du är lösningsinriktad och flexibel samt har god förmåga att hantera flera frågor parallellt. Det är även viktigt att du har förmåga att fatta beslut vid tillräckligt underlag och att du är analytisk och kan se mönster och sammanhang i komplexa underlag. Du är duktig på att samarbeta med andra myndighetsföreträdare och med allmänheten.

Du har en bra helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet. Det är även viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Kristofer Napiorkowski, Gruppchef
072-219 18 45
kristofer.napiorkowski@polisen.se

Isabell Jakobsson, HR-konsult
114 14
isabell.jakobsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO-S Carina Ivarsson 0733-48 37 10, Polisförbundet Anna palmblad 0724-51 17 55 alt anna.palmblad@polisen.se, SEKO Polisen Monica Veberg 070-5429 11 35, Fackförbundet ST nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställning: Polisinspektör
Arbetsort: Malmö
Anställningsform: Tillsvidare 1 (för extern sökande gäller 6 månaders provanställning) och 1 vikariat t.om. mars 2023. Vid erbjudande om vikariat kvarstår du i din ordinarie anställning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan eller om du har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontaktar ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg