Polisregion Bergslagen söker regional Beredskapshandläggare

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Län

Utlyst

19 januari 2023

Ansök senast

09 februari 2023

Referensnummer

C121793/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Region Bergslagen har ca 2200 medarbetare och består av Värmlands, Dalarnas och Örebro län. Huvudort för regionen är Örebro. Regionen är indelad i tre polisområden och elva lokalpolisområden. Utöver dessa tillkommer också de fyra regionala enheterna operativa enheten, underrättelseenheten, utredningsenheten samt Regionkansliet. De regionala enheternas ledning utgår från huvudorten men finns placerad inom hela regionen.

Region Bergslagen söker nu två beredskapshandläggare till operativa enheten och utredningsenhetens kansli. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter, samtidigt som ditt arbete bidrar till att utveckla regionens beredskapsplanering och Sveriges totalförsvar.

Samordning och regional handläggning av beredskapsplaneringen finns placerad i Örebro men varje polisområde har egna handläggare med lokalt ansvar. Att hantera en samhällsstörning kräver samverkan mellan olika aktörer där bland annat perspektivförståelse och helhetssyn är viktiga förhållningssätt.

En väl utvecklad beredskapsförmåga är en förutsättning och grund för polisregionens robusthet i höjd beredskap.

Polisregionen ansvarar för en väl sammanhållen beredskapsplaneringen. Verksamheten ska öka polisregionens robusthet vid höjd beredskap, skärpt beredskap och högsta beredskap samt skapa förutsättningar för en uthållig hantering av verksamheten enligt polisens riktlinjer för beredskapsplanering.


Arbetsbeskrivning

Arbetet med beredskapsplanering är komplext och strategiskt, de primära arbetsuppgifterna är:


 • samverkan både internt på myndigheten men också med externa aktörer
 • beredning av ärenden
 • företräda polisregionens totalförsvarsarbete i olika sammanhang
 • stabsarbete
 • företräda polisregionen vid nationella arbetsgrupper kopplat till beredskapsplanering
 • stödja polisregionens olika enheter vid deras beredskapsplanerande åtgärder
 • företräda beredskapsplaneringen vid regionala ledningsforum
 • föra vidare kunskap om beredskapsplanering samt totalförsvar till polisregionens anställda
 • driva processer/ projekt inom
beredskapsplaneringen internt och i samverkan med externa aktörer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant utbildning alternativt flerårig arbetslivserfarenhet inom område som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För att lyckas i rollen har du god kännedom om hur myndigheter, regioner och kommuner är organiserade, bedriver sitt arbete och samverkar. Du har kunskap om samhällets krishanteringssystem, civilt försvar och totalförsvar samt känner till lagstiftningen inom området. Du har kunskap inom analys- och riskbedömningsarbete samt är van att hantera Office-program och andra tekniska system.


Detta är en möjlighet för dig som har:

 • polisexamen/officersexamen och/eller akademisk examen med inriktning mot t.ex. juridik, kriminologi, statsvetenskap, naturvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig
 • flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom exempelvis säkerhet eller krishantering inom privat eller offentlig sektor
 • kunskap om det svenska krisberedskapssystemet
 • erfarenhet av att leda projekt och arbetsgrupper
 • erfarenhet av muntliga föredragningar och presentationer
 • goda kunskaper i svenska; tal och skrift
 • körkort B

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • god kännedom om Polismyndighetens organisation och arbetssätt
 • erfarenhet av samordning av arbete med beredskapsplanering inom offentlig verksamhet
 • erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar, övningar och seminarier samt erfarenhet av att ta fram dokument så som vägledningar, strategier och rutiner


Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad, flexibel och har god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du har god förmåga att se helhet och sammanhang samt att omvandla det på en strategisk nivå med långsiktiga perspektiv. Du har även god förmåga att ta initiativ, leda och driva projekt samt slutföra, följa upp och implementera resultat. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och kan hantera flera olika uppdrag och arbetsuppgifter samtidigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Henrik Dahlström, Rekryterande chef
072-5774220

Åsa Lidbom, HR-Konsult
010-567 33 54

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet, SEKO, SACO och ST nås via vår växel 114 114.

Övrig information

Placeringsort: Örebro, Falun eller Karlstad

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 9 februari 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg