Polisregion Öst söker Kommunpolis till LPO Linköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

11 maj 2022

Ansök senast

25 maj 2022

Referensnummer

C88339/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Lokalpolisområde Linköping ingår i Polisområde Östergötland som förutom Linköping har ytterligare två lokalpolisområden, Norrköping samt Motala, en utredningssektion samt ett kansli.

Lokalpolisområde Linköping har fyra kommuner Linköping, Åtvidaberg, Kinda samt Ydre kommun. Inom lokalpolisområde Linköping finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper samt tre stöd service-grupper med stationsbefäl, arrest samt reception. Lokalpolisområdet är indelat i 19 grupper med totalt ca 250 medarbetare.

Nu söker vi en kommunpolis till LPO Linköping med placering i Linköping.Arbetsbeskrivning

Som kommunpolis är ditt huvuduppdrag att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete på en strategisk nivå i samverkan både internt och externt med kommunen och övriga lokalsamhället.

Kommunpolisen fungerar som ett led i att säkra att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de åtaganden som gjorts i samverkansöverenskommelser och på så sätt skapa förutsättningar för den lokala polisen att arbeta närmare medborgarna. Du representerar polisen i samverkan, som en tydlig och tillgänglig väg in till lokalpolisområdet.

Som kommunpolis så har du både en strategisk och operativ roll. I den rollen fungerar du som ett stöd till chefen för lokalpolisområdet. Du ansvarar för framtagandet av lägesbilder i olika tidsperspektiv, samverkansöverenskommelser, aktivitetsplaner och handlingsplaner. Vid behov ingår i olika stabsfunktioner.

Du företräder hela Polismyndigheten lokalt både externt och internt och arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Du förväntas ta en aktiv roll i att tillsammans med dina kollegor driva utvecklingen av verksamheten. Det är viktigt att du är bekväm med att presentera material och tala inför grupp då du i många sammanhang är lokalpolisområdets ansikte utåt.

I uppdraget finns en stor frihet att anpassa arbetssättet efter de lokala lägesbilder som finns i lokalpolisområdet. Som kommunpolis har du ett nära samarbete med LPO-chefen/ledningsgruppen och förväntas ta egna initiativ, utifrån de målsättningar som ligger till grund för lokalpolisområdets verksamhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • svensk godkänd polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
 • goda kunskaper om lokalt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
 • förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • utbildning i brottsförebyggande frågor
 • erfarenhet av att leda arbete i projektform
 • erfarenhet av samverkan med kommun och lokalsamhälle
 • erfarenhet av att ha tjänstgjort i liknande roll
 • erfarenhet av att representera Polismyndigheten i media
 • erfarenhet av att jobba med sociala medier
 • genomgått relevant utbildning, t.ex. brottsförebyggande metoder och lokal samverkan (intern utbildning inom polisen), eller kurser i samverkan eller orsaksanalys
 • ingått i ledningsforum och har erfarenhet av stabsarbete
 • erfarenhet av att tjänstgöra inom ett lokalpolisområde med såväl BF/IGV som UL eller motsvarande

Personliga egenskaper
Då arbetet innebär många kontaktytor behöver du vara kommunikativ, ha förmåga att förmedla och skapa förståelse för Polismyndighetens arbete utifrån lokala lägesbilder och brottslighet. Kontakt med media förekommer.
Vi söker dig som självständigt kan prioritera mellan arbetsuppgifter utifrån olika perspektiv och strukturera arbetet därefter. Därför är det viktigt att du visar driv samt engagemang att lösa problem och situationer som uppkommer samt har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du har förmågan att självständigt kunna fatta beslut, inom ramen för delegationen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Ann-Christine Rehnström, LPO-chef Linköping
010-566 73 01
ann-christine.rehnstrom@polisen.se

Marita Lindblom, HR-konsult
070-347 50 36

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST, SACO-S Region Öst och SEKO via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Linköping
Arbetstidsförläggning: Förtroendearbetstid enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid som polisinspektör
Tillträde: Enligt överenskommelse

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 maj 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg