Polisstudenter till Nationella telefonväxeln

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

16 mars 2022

Ansök senast

27 maj 2022

Referensnummer

C80034/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

NOA
Nationella operativa avdelningen, Noa, ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella
polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Avdelningen består av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, en utvecklingsenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

NKE
Nationella kontaktenheten, NKE, har det samlade nationella processansvaret för polisens kontaktcenter (PKC), regionledningscentraler (RLC) samt nationella viltolycksrådet (NVR). Verksamheterna vid NKE ställer stora krav på kundfokus samt bemötande- och servicefrågor. Enheten ansvarar för en av avdelningens huvudprocesser;
serviceprocessen.

NTV
Polismyndighetens nationella telefonväxel, NTV, ansvarar för och besvarar de samtal som kommer in via 114 14. Telefonväxeln har öppet dygnet runt och bemannas av operatörer placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö. På varje ort finns arbetsledning bestående av en sektionschef samt tre gruppchefer, samordnare, växeloperatörer, databasadministratörer, utbildningsansvariga samt en planeringsfunktion.

Polisen är en arbetsplats som arbetar aktivt med att främja jämställdhet och mångfald och motverka diskriminering. Polisen arbetar aktivt med friskvård genom att bland annat erbjuda medarbetare möjlighet till friskvård på arbetstid, friskvårdsbidrag samt tillgång till goda träningsmöjligheter på arbetsplatsen.

Arbetsbeskrivning

Vi är en växande organisation med spännande utmaningar. Telefonväxelns viktigaste uppgift är att dygnet runt snabbt,
korrekt och professionellt förmedla inkommande samtal till Polismyndigheten. Arbetet innebär kontakt med människor som är i behov av polisens insatser för hjälp och service. Vi har ett högt inflöde av samtal från medborgare som vänder sig till oss med frågor av skiftande karaktär.

Vi söker nu sommarvikarier som vill arbeta som operatörer vid polisens nationella telefonväxel under sommarperioden
2022. Anställningen inleds med en två veckor lång utbildning som varvas med både teoretiska och praktiska moment innan du börjar arbeta självständigt. För att vara aktuell för anställning är det en förutsättning att du kan närvara vid utbildningstillfället samt att du kan arbeta från och med vecka 23 till och med vecka 34.

Du kommer att ta emot samtal och självständigt utföra samtalssortering med efterföljande arbetsuppgifter. Du ansvarar för att ge god service till både interna och externa kontakter, lämna information och upplysningar till medborgarna samt medverka till att upprätthålla ett gott samarbete både internt och externt. Målsättningen för verksamheten är att öka andelen ärenden som kan avslutas i första ledet utan att kopplas vidare. Utöver det ska du delta aktivt och medverka till utveckling av verksamheten.

Du kommer att få en bred och gedigen kunskap om Polismyndighetens organisation och dess samhällsfunktion. Vi arbetar efter polisens värdegrund.

Kvalifikationer

Vi söker dig har:
 • Avslutat minst termin 1 till sommaren 2022 på polisprogrammet som polisstudent.
 • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
 • Goda kunskaper i engelska i tal.
 • God datorvana.

 • Det är meriterande om du har:
 • Ytterligare utomnordiska språkkunskaper, gärna utomeuropeiska språk.
 • Tidigare erfarenhet av bred kundkontakt som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Erfarenhet av arbete med skifttjänstgöring.
 • Relevant serviceerfarenhet.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i polisiära system.

 • Personliga egenskaper
  Tjänsten innebär ett stort ansvar och arbetsuppgifterna kräver att du har en öppen personlighet, hög arbetsmoral och ett gott omdöme.

  Vi söker dig som är:
 • Serviceinriktad.
 • Kommunikativ med fallenhet för att urskilja medborgarens behov.
 • Flexibel och stresstålig.
 • Självgående med en god förmåga att samarbeta.
 • Strukturerad och noggrann.
 • Intresserad av samhällsutveckling och vill bidra till samhällsnyttan.

Du ska kunna arbeta dagtid, kvällstid, helger och nätter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Frida Söderman Aas, Gruppchef tf, Nationella Telefonväxeln NOA
010-564 08 03
frida.soderman-aas@polisen.se

Erika Sandell, HR konsult
010-563 73 65
erika.sandell@polisen.se

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO-S
073-084 13 01

Karna Tillheden , SEKO Polisen
010-561 66 27

Sofia Ask, Polisförbundet
010-563 87 10

Johan Gertz , ST
010-567 70 92

Övrig information

Placeringsort: Stockholm och/eller Malmö

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg