Polisstuderande för sommarvikariat 2023, Polisregion Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

23 januari 2023

Ansök senast

13 februari 2023

Referensnummer

C121815/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Region Stockholm består av Stockholms län och Gotland och har ca 7400 medarbetare. Det finns fyra polisområden inom regionen: Nord, City, Syd samt Gotland. Vidare finns det fyra regionala enheter: Gränspolisenheten, Operativa enheten, Underrättelseenheten och Utredningsenheten samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Vi söker nu polisstuderande för sommarvikariat till
  • polisens kontaktcenter (PKC),
  • receptionsverksamheten
  • passverksamheten

Alla med placering i Polisregion Stockholm inklusive Gotland.

Vi välkomnar ansökningar från polisstuderande på alla polisprogram i hela Sverige oavsett var du kommer söka aspiranttjänstgöring.

Arbetsbeskrivning

Som administratör inom reception, passverksamhet och operatör på PKC har du en viktig samhällsfunktion där du till stor del är allmänhetens första kontakt med Polismyndigheten. Via reception och passverksamhet sker kontakten via besök till skillnad från PKC där kontakten sker via telefon genom det nationella telefonnumret 114 14.

RECEPTIONSVERKSAMHETEN I POLISOMRÅDENA
Arbetet sker till viss del via telefonsamtal och mail men i huvudsak direktkontakt med besökare. Ditt uppdrag är att hjälpa medborgare som uppsöker oss av olika skäl. Arbetet innebär att upprätta polisanmälningar av olika dignitet samt hantera delgivningar, hittegods, initiera utredningar som kan innebära att hålla enklare förhör och i övrigt bistå med andra förekommande administrativa arbetsuppgifter.

OPERATÖR HOS PKC VID OPERATIVA ENHETEN
PKC tar emot ca 70 % av samtliga anmälningar. Arbetet präglas av kontinuerlig kommunikation, dokumentation och administration. Du arbetar självständigt men också i nära samarbete med din förundersökningsledare och har även kontakt med andra verksamheter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att upprätta polisanmälningar, svara på frågor, lämna information och ta emot tips. Du utför även förstahandsåtgärder inom brottsutredning genom att exempelvis hålla vittnes- och målsägandeförhör på telefon. PKC är en dygnet-runt- verksamhet.

PASSHANDLÄGGARE I POLISOMRÅDENA
Arbetet sker i huvudsak genom direktkontakt med medborgarna men även till viss del genom telefonsamtal och e-post.
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ta emot ansökningar om resehandlingar (pass och nationellt identitetskort), handlägga och lämna ut resehandlingar. Arbetet sker i enlighet med gällande regelverk såsom passlagen, passförordningen, förordningen om nationellt identitetskort samt förvaltningslagen.

För att vara aktuell för anställning inom passverksamheten är det en förutsättning att du kan närvara vid något utav utbildningstillfällena som går löpande fram t o m v. 26 samt godkänt vid examinationstillfället. Utbildningen är sammanhängande under 2 veckor (mån-fre) och innefattar 5 teoridagar, 4 praktikdagar samt 1 dag för examination.

Passverksamheten arbetar måndag-fredag. Tvåskift mån-fre under perioden 19/6 - 18/8. Arbetstiden kan variera mellan kl. 07.00-21.00. Helgtjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
  • Är polisstuderande på termin 1, 2 eller 3
  • För att arbeta inom Reception och PKC är kravet du ska ha slutfört minst termin 2 och har därmed utbildning i DurTvå innan anställningsstart juni 2023.

  • Det är meriterande om du:
  • Har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter som arbetsgivaren bedömer relevant.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen tror vi att du är serviceinriktad, prestigelös och samarbetsvillig. Du tar egna initiativ och är lösningsfokuserad samtidigt som du är strukturerad och noggrann. Du är flexibel och stresstålig och kan hantera snabba förändringar samt tempoväxlingar vid både högre och lägre arbetsbelastning.

Kontaktpersoner

Undrar du något över rekryteringsprocessen når du oss via:
polisstuderande.sommarvikariat@polisen.se

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Ingela Ander
Nås via Polisens växel 114 14
ingela.ander@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för Polisförbundet, SEKO Polisen, SACO och ST nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Vikariat
Placering: Sker utifrån önskat geografiskt läge och verksamhetens behov.
Arbetsort: Framgår av urvalsfrågor i samband med att du fyller i ansökan i rekryteringssystemet Visma Recruit.

För receptioner finns behov i Polisområdena Stockholm syd, Stockholm nord, Stockholm city samt Gotland.
För PKC kan placering ske i Järva, Norrtälje, Farsta och Gotland.
För passverksamheten kan placering ske i Polisområdena Stockholm syd, Stockholm nord, Stockholm city samt Gotland.

Tidsbegränsad: längst till och med 2023-08-31
Tillträde: Juni 2023 eller enligt överenskommelse. För sommaranställning förväntas du kunna arbeta hela perioden juni-augusti 2023.
Ledighet: Eftersom du har ett tillägg på lönen i form av semesterersättning kommer du ej ha någon semesterledighet under perioden. Enstaka kortare ledighet kan beviljas om verksamheten tillåter detta och då i överenskommelse med chef. Det innebär obetald ledighet.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 13 februari 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till: polisstuderande.sommarvikariat@polisen.se

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg