Processutvecklare till Rättsavdelningens informationsförvaltning i Stockholm

Organisation

Rättsavdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

21 december 2022

Ansök senast

01 februari 2023

Referensnummer

C118505/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Sektionen för informationsförvaltning ansvarar bl.a. för att styra processer och verksamhetsutveckla inom informationsförvaltningsområdet. Vi är informationsägare för flera av polisens it-system med omfattande personuppgiftsbehandlingar, t.ex. ett antal centrala register, dokument- och ärendehantering samt e-arkiv. Vi styr och utvecklar bland annat processerna för utlämnande av allmän handling, arkiv, post och diarieföring.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla Polismyndighetens process för utlämnande av allmän handling och bidra i sektionens kvalitetsarbete när det gäller personuppgiftsbehandling inom informationsförvaltningen? För sådant arbete söker vi nu en handläggare med juristutbildning och erfarenhet av att arbeta med juridiska frågor.

I arbetet med processutveckling ingår att tillsammans med ansvarig processledare styra, utveckla, och följa upp processen för utlämnande av allmän handling inom hela Polismyndigheten. Arbetet innefattar samverkan med olika funktioner inom hela myndigheten, fånga upp förändringsbehov, utveckla styrande dokument, informera och sprida kunskap om processen samt att planera och leda uppdrag och arbetsmöten.

I arbetet med personuppgiftsfrågor ingår att utveckla styrande dokument, driva behörighetsrevisioner och personuppgiftsnätverk samt att bistå sektionens informationsägare med personuppgiftsanmälningar och avtal om informationsförsörjning.

Resor kan förekomma i arbetet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Juristexamen
  • Minst 3 års aktuell erfarenhet av att arbeta som jurist i offentlig sektor med att självständigt utreda och besluta i juridiska frågor.
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

  • Det är meriterande om du även har/är:

  • erfarenhet och vana av att skriva styrande dokument, handledningar och avtal
  • erfarenhet av att arbeta som jurist med personuppgiftsfrågor
  • erfarenhet av att arbeta som jurist med frågor inom området offentlighet och sekretess
  • erfarenhet av verksamhetsutveckling, projektledning, processutveckling eller motsvarande
  • notariemeriterad.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som processutvecklare och i kvalitetsarbetet med personuppgifter inom sektionen är det viktigt att du är självgående och har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd samt tar initiativ och ansvar för gemensam utveckling av tvärfunktionella flöden tillsammans med angränsande verksamheter. Vidare är du analytisk och strukturerad och har lätt för att se helheten och växla mellan olika perspektiv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Elinore Saliba Stark, HR-konsult
elinore.saliba-stark@polisen.se

Annika Berglund Basilier, Gruppchef
annika.berglund-basilier@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani/SACO tfn: 010-563 85 79, Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10, Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92, Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 januari 2023. Urval kommer att ske efter sista ansökningsdag och intervjuer beräknas preliminärt till slutet av januari.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult, maria.morfiadaki-papavramidi@polisen.se

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg