Projektledare till Nationellt forensiskt centrum i Linköping

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

17 november 2022

Ansök senast

19 december 2022

Referensnummer

C112217/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Nationellt forensiskt centrum (NFC) är i en kraftig tillväxt och vi söker nu projektledare till avdelningskansliet.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning på Polismyndigheten som ansvarar för myndighetens forensiska process. Vi har omkring 650 anställda men står inför en spännande tillväxtfas där vi kommande år siktar på att växa med omkring 150 medarbetare. I våra labb, som finns på tolv orter i landet, utför vi forensiska undersökningar och analyser på begäran av främst förundersökningsledare- polis eller åklagare. Vi tar även uppdrag från andra myndigheter inom rättsväsendet. Vi undersöker och analyserar spår och beslag från brottsplatser som har säkrats och samlats in av kriminaltekniker eller annan polispersonal. Våra stora områden är dna-analyser, droganalyser, it-forensiska undersökningar, spårundersökningar, fingeravtrycksframkallning, identifiering, vapenundersökningar och dokumentundersökningar.

I avdelningens uppdrag ingår, förutom den forensiska processen, att bedriva forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med nationella operativa avdelningen (Noa), polisregionerna och våra externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar även expertstöd och bedriver utbildning.

Arbetsbeskrivning

Som projektledare på NFC arbetar du med flera olika typer av projekt som kan variera stort. Vi genomför projekt som omfattar allt från processutveckling inom myndigheten, tekniska metodutvecklingsprojekt, kravställning mot IT-avdelningen, utbildningar och internationella forskning- och utvecklingsprojekt. Det här innebär att du har en varierad vardag med många spännande samarbeten och kontaktytor.

I dina arbetsuppgifter kan det ingå att bland annat:
 • Samverka inom Polismyndigheten men också externt (både nationellt och internationellt) genom att bland annat delta i möten eller workshops
 • Du driver, koordinerar och administrerar projekt inom avdelningen
 • Du leder möten, seminarier och workshops
 • Du stöttar andra projektledare i frågor och projekt

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har:
 • Polisexamen eller akademisk examen på lägst kandidatnivå eller motsvarande kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Flerårig erfarenhet av uppdrags- eller projektledning i en större organisation
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift

 • Det är meriterande om du har:
 • Arbetslivserfarenhet av forskning- och utvecklingsarbete
 • Arbetslivserfarenhet av internationella forsknings- och utvecklingssamarbeten
 • Arbetslivserfarenhet av forskningsfinansiering
 • Goda kunskaper i Microsoft Office-paketet.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är mål- och resultatorienterad och tar egna initiativ för att driva dina arbetsuppgifter framåt, också med förmågan att hantera förutsättningar som snabbt kan förändras utifrån behov för verksamheten. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samarbetar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Du är metodisk, trygg och stabil i din yrkesroll med en förmåga att ge ett förtroendeingivande bemötande.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Malin Lindberg, Ansvarig rekryterare
076-136 47 92
malin-a.lindberg@polisen.se

Camilla Rehme, tf kanslichef
camilla.rehme@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Sofia Ask 010-563 87 10, fackförbundet ST: Therese Croner 010-567 64 44, SEKO Polisen: Karna Tillheden 0732490422, SACO: Justus Läsker 010-562 81 79

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader
Antal tjänster: 2
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid, 5:2 måndag fredag
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Projektledare, Avdelningskansliet, NFC.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 1 december 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg