Sök
Stäng Meny

QA-samordnare till Biologisektionen NFC, Linköping

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

25 mars 2024

Ansök senast

15 april 2024

Referensnummer

C184825/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Biologisektionen vid Nationellt Forensiskt Centrum, NFC i Linköping söker en QA-samordnare med erfarenhet av kvalitetsarbete inom laborativ verksamhet.
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Nationellt forensiskt centrum
Nationellt forensiskt centrum är en avdelning inom Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför avdelningen forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Avdelningen ansvarar för hela den forensiska processen inom polisen - från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att agera expertstöd samt bedriva utbildning, strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga.

Biologisektionen
På Biologisektionen vid nationellt forensiskt centrum genomförs forensiska DNA-analyser på tillvaratagna bevismaterial, på biologiska spår från brottsplatser och på ett stort antal salivtopsningar. Sektionen hanterar också de svenska DNA-registren med DNA-profiler från misstänkta och dömda brottslingar samt från olösta brott.

Arbetsbeskrivning

Rollen som sektionens QA-samordnare ingår i NFC:s övergripande kvalitetsråd för den laborativa verksamheten. QA-samordnaren har en viktig funktion att ta med sig frågor från sektionen, bereda frågor vid sektionen och att fungera som en länk ut i verksamheten. QA-samordnaren ska vara väl insatt i ledningssystemet, det övergripande kvalitetsarbetet vid den egna sektionen och NFC, samt för ackrediteringen gällande standarderna (ISO 17025/17020). Dessutom ska QA-samordnaren kunna fungera som stöd i kvalitetsfrågor vid sektionen och NFC.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. nedanstående:
 • driva och samordna sektionens kvalitetsarbete
 • systematiskt och fortlöpande utveckla, säkra och förvalta
 • sektionens kvalitetsarbete
 • leda kvalitetsgruppen inom sektionen
 • vara sektionens representant i NFC:s kvalitetsgrupp
 • ansvar för förvaltning av sektionens styrande dokument
 • kvalitetsgranska kvalitetsdokument
 • samordna och delta i externa och interna revisioner
 • samordna och fördela kvalitetstester
 • bistå, driva och samordna utredningar, t.ex. avvikelser och
 • riskbedömningar
 • vara uppdaterad om gällande regelverk och standarder (bl.a.
ISO 17025)

Tjänsten är en heltidstjänst inriktad mot Biologisektionens arbete med kvalitetsfrågor. Tjänsten kan bestå av 100% kvalitetsarbete alternativt fördelas på deltid mellan andra arbetsuppgifter på sektionen.

Kvalifikationer

Krav
Det är en möjlighet för dig som har:
 • Avslutad master/civilingenjör examen inom teknisk biologi/ kemisk biologi/ molekylär bioteknik eller från annat närliggande område
 • arbetslivserfarenhet som QA-samordnare (t.ex. ISO 17025) eller motsvarande funktion
 • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

 • Arbetet kräver ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende.

  Meriterande kunskaper
  Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av/kunskap inom något eller alla av följande områden:
 • ett års arbetslivserfarenhet som QA-samordnare
 • två års arbetslivserfarenhet av kvalitetsarbete i enlighet med standarden ISO 17025
 • dokumenterad god förmåga av att skriva rapporter på svenska
 • erfarenhet/kunskaper inom forensisk verksamhet
 • revisor vid kvalitetsrevisioner inom laborativ verksamhet

Personliga egenskaper
Ditt dagliga arbete är beroende av att du tar egna initiativ och att du självständigt kan planera, organisera och driva ditt arbete. Du har mycket god förmåga att samarbeta och bidrar till att skapa ett prestigelöst kommunikativt klimat där alla arbetar mot samma mål. Du har ett pragmatiskt och pedagogiskt sätt att uttrycka dig och förmåga att anpassa ditt sätt att kommunicera beroende på mottagare. Vi tror att du är skicklig i att ta ansvar för din uppgift och på egen hand strukturerar ditt angreppssätt för att driva kvalitetsrelaterade frågeställningar vidare. Det är viktigt att du i vissa fall förstår komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna och kan producera egna dokument av hög kvalitet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Erland Ljunggren, Rekryterande chef
010-5628910
erland.ljunggren@polisen.se

Silvia Toth , HR-konsult
silvia.toth@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Sofia Ask, tfn 010-56 38710; Fackförbundet ST nås via växeln 114 14 SEKO Polisen Karna Tillheden, tfn 0732490422; SACO Fanny Carlström Plaza, tfn 010 562 8446, Fackliga företrädare

Övrig information

Placeringsort: Linköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg