Samordnare utredning och lagföring, Regionkansliet, Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

10 maj 2022

Ansök senast

24 maj 2022

Referensnummer

C87999/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp vår nystartade sektion på Regionkansliet. Hos oss kommer du att tillsammans med trevliga kollegor utvecklas och få driva regionala verksamhetsuppdrag. Nu söker vi dig som vill arbeta som samordnare för utredning och lagföring.

Regionkansliet ansvarar för att samordna och koordinera övergripande frågor inom kärnverksamheten i regionen ur olika tidsperspektiv, stödja beslutsfattande i den regionala strategiska och operativa ledningsgrupp samt ansvarar för samordning mot rikspolischefens kansli, den nationella ledningsgruppen och ledningsgrupper vid polisområden och regionala enheter.

Regionkansliet leds av en kanslichef och består av tre sektioner. Operativ strategisk sektion, OSS leds av en sektionschef och består av tre grupper. Sektionens grunduppdrag är att koordinera och samordna flera verksamhetsområden utifrån ett regionperspektiv. De olika grupperna arbetar gemensamt men utifrån olika tidsskalor såsom operativ- semistrategisk och strategisk tidsskala. Några av de verksamhetsområden som samordnas är brottsförebyggande, utredning och lagföring, stöd/service, beslag, Initiativ Gryning samt operativa lägesbilder. Vidare ansvarar sektionen för planering och genomförande av forum som regional operativ ledningsgrupp samt beredning av regionens deltagande i nationell operativ ledningsgrupp.

Gruppen med inriktning mot strategisk tidsskala består av regionala samordnare med inriktning på olika verksamhetsområden. Dessa är utredning och lagföring, brottsförebyggande arbete, service, ordningsvaktsverksamhet, beslagshantering, Initiativ Gryning (särskilt utsatta brottsoffer) och öppna drogscener. Samverkan inom- och mellan regioner inom verksamhetsområdena hanteras av gruppen. De regionala samordnarna representerar regionen i nationella forum vid exempelvis framtagande av nationella strategier samt ansvarar för mottagande och implementering av dessa i regionen. Samordnarna hanterar även beredningar, samråd och remisser utifrån respektive verksamhetsområde samt är föredragande för regionledning inför beslut i frågorna.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget ingår att:

 • stödja regionledningen i utrednings- och lagföringsfrågor samt beslag
 • samordna och utveckla regionens utrednings- och lagföringsverksamhet (såsom ex snabbare lagföring och beslagsfrågor)
 • bereda skriftliga underlag, föredra frågor för regionledningen och omhänderta remisser, samråd och delningar
 • samverka med relevanta aktörer såväl externt som internt samt representera Region Stockholm i nationella forum och projekt
 • leda arbetsgrupper/projekt inom regionen
 • initiera, planera och genomföra kompetenshöjande satsningar för utredningsverksamheten
 • säkerställa att det arbetet inom polisregionen bedrivs utifrån kunskapsbaserade metoder och arbetssätt
 • delta i kommunikations- och uppföljningsarbete

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har
 • Svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) alternativt annan för funktionen relevant akademisk utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet
 • God erfarenhet av utredningsverksamhet inom Polismyndigheten som arbetsgivaren bedömer relevant
 • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska
 • Erfarenhet av arbete med strategiska frågor

 • Vi ser det även som meriterande om du har
 • Erfarenhet av att driva långsiktigt utvecklingsarbete
 • Erfarenhet som arbetsledare, projektledare eller motsvarande
 • Erfarenhet av arbete inom olika verksamhetsområden inom Polismyndigheten och därmed en förståelse för hela utredningsprocessen

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självgående, analytisk och både vill utveckla verksamheten och utvecklas i din yrkesroll. Funktionen innebär mycket samverkan, såväl internt som externt, och därför ser vi gärna att du har lätt för att bygga och förvalta goda relationer samt samarbeta med andra. Du har förmåga att driva förändring. Eftersom inflödet av arbetsuppgifter varierar behöver du kunna anpassa dig till uppdrag med kort varsel samt ha förmåga att prestera med hög kvalitet under tidspress.

Stor vikt kommer att läggas vid sökandes personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Patrick Widell, Gruppchef
nås via Polisens växel 114 14
patrick.widell@polisen.se

Camilla Ulander Mertzig, nuvarande regionala samordnare
nås via Polisens växel 114 14
camilla.ulander@polisen.se

Linda Kristiansen, HR-konsult
nås via Polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Mats Johansson, nås via Polisens växel 114 14. Fackliga kontaktpersoner för SACO, ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställning:

 • Tillsvidareanställning som inspektör eller handläggare i funktionen samordnare
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning på 6 månader
 • Placeringsort: Kungsholmen, Stockholm
 • Arbetstid: Veckoplanering 5:2

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24/5-2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult, linda.kristiansen@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg