Sekretesshandläggare

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

23 november 2022

Ansök senast

07 december 2022

Referensnummer

C113973/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en ansvarstagande Sekretesshandläggare till Polisområde Stockholm City vid Närarkivet. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Närarkivet har i uppdrag att lämna stöd och service till kärnverksamheten och bidra till en effektivare polisverksamhet, vi stöttar hela polisområdet. Gruppen består idag av 5 medarbetare, som tar emot, handlägger och lånar ut handlingar ur arkivet.

PO Stockholm City
Polisområde Stockholm City omfattar två kommuner, Stockholm stad och Lidingö stad. PO Stockholm City består av två lokalpolisområden, Norrmalm och Södermalm, utredningssektionerna Brott i nära relation, Grova brott, Operativt stöd, Joursektion samt ett områdeskansli där Närarkivet är en av åtta grupper.

Områdeskansliet ansvarar för:
  • Att vara ett stöd i den övergripande planeringen och uppföljningen av verksamheten på polisområdet.
  • Samordning och planering av personaluttag till ingripandeverksamheten och andra områdesgemensamma åtaganden gentemot Polisregionen.
  • Samordna extern service.
  • Samordning av utbildning, aspiranter och vapen.
  • Den interna servicen i polisområdet.
  • Taktiskt centrum (TC) och inom ramen för TC för stabssamordning i polisområdet.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som sekretesshandläggare består i huvudsak av att ta emot och hantera begäran om utlämnande av allmän handling. I arbetet ingår att utföra sekretessprövning och besluta om efterfrågad handling kan lämnas ut. Du tillämpar ett förhållandevis komplicerat regelverk med tillhörande skyndsamhetskrav. Handläggaren bistår även gruppchefer inom polisområdet vid handläggning av sekretessärenden. Polisområde Stockholm City har ett åtagande att omhänderta de förfrågningar som inkommer gällande utlämnande av allmän handling där det finns ett samordningsansvar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Juristexamen eller annan eftergymnasial utbildning inom juridik.
  • Erfarenhet av handläggning av utlämnandeärenden enligt tryckfrihetsförordningen och offentlighets- och sekretesslagen.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet och förmåga att sätta dig in i nya system.

För att lyckas i rollen som sekretesshandläggare behöver du vara analytisk, ansvarstagande och noggrann. Du är mån om att ge bra service och är en positiv och lösningsfokuserad person. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Carina Blair, Rekryterande chef
010-567 69 12
carina.blair@polisen.se

Emilia Höglund, HR-konsult
073-3948219
emilia.hoglund@polisen.se

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Polisområde City
Arbetstid: Dagtid, möjlighet till flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Sekretesshandläggare

Fackliga företrädare
Polisförbundet, SACO-S, ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg