Senior .NET-utvecklare med webbprofil

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

02 januari 2023

Ansök senast

21 februari 2023

Referensnummer

C119407/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Just nu söker vi dig som har flerårig erfarenhet av webbutveckling som vill vara med och förbättra polisens digitala möte med medborgarna.


Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens IT-avdelning har cirka 1000 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 35 000 medarbetare. Här har du möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Gruppen Webbplatser ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av polisens alla publika webbplatser, såsom exempelvis Polisen.se med en målgrupp på 10 miljoner medborgare, samt vårt intranät som betjänar Polismyndighetens cirka 35 000 medarbetare. Våra webbplatser har mycket trafik och det ställs stora krav på tillgänglighet, säkerhet samt att leverera en bra användarupplevelse.

Vi har vår arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här: polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för Polismyndigheten. Vi söker dig som vill ingå i ett tvärfunktionellt Scrum-team. Vi arbetar tillsammans med att kravställa, designa, utveckla, testa och förvalta polisens olika webbsystem. Vårt utvecklingsteam levererar kontinuerligt enligt continuous deployment. Vi arbetar i Episerver och C# i.NET.

Vi arbetar agilt, testar ny teknik samt lägger stort fokus på våra arbetsformer och vårt samarbete både inom vår grupp och mot omgivande delar av organisationen. Du kommer få arbeta tillsammans med engagerade kollegor i en miljö som främjar lärande och utveckling.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet som webbutvecklare och har flera av de meriterande kvalifikationerna vi listar nedan. Är du kanske en Tech Lead som vill ha en riktigt spännande utmaning, en specialist inom ett eller flera områden eller en bred generalist? Du vill utvecklas med oss, är engagerad och nyfiken, gillar att ta fram lösningar, lösa problem och delar din nyfunna kunskap och gamla erfarenhet med kollegorna.

Hos oss får du vara med om att bygga ny kod med nya tekniker men du kan också behöva fixa en bugg som skapar problem i produktionsmiljön eller medverka i en problemlösningsgrupp för att hitta lösningen på ett säkerhetsproblem i vår applikation tillsammans med andra duktiga kollegor. Du gillar att hacka kod och du vet att det är en fantastisk känsla när en efterlängtad funktion driftsätts eller ett riktigt svårt problem väl blivit löst.

På Polisens IT-avdelning är du en integrerad del av polisverksamheten, hos oss gör du skillnad varje dag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill utvecklas och ta ansvar i din roll som webbutvecklare. Du har aktuell erfarenhet av att ha arbetat minst 3 - 5 år i ett utvecklingsteam med C#/.NET. Du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska, i tal och skrift.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass så krävs svenskt medborgarskap.

Meriterande
  • Eftergymnasial utbildning inom IT/data, datavetenskap, systemvetenskap eller annan motsvarande relevant IT-inriktad utbildning mot programmering

  • Vidare är det meriterande om du har en eller flera av dessa kvalifikationerna (annars kommer du få lära dig hos oss på plats):
  • Erfarenhet av JavaScript och ramverk som exempelvis Vue.js eller React.js eller liknande
  • Erfarenhet från fullstack-utveckling
  • Erfarenhet av EPiServer eller motsvarande
  • Erfarenhet av arbete med CSS, SCSS eller SASS
  • Erfarenhet av agil metodik, exempelvis Scrum, Lean eller Kanban
  • Erfarenhet av tillgänglighet/WCAG
  • Erfarenheter av att ha utvecklat integrationer mot olika typer av omgivande system, exempelvis verksamhetssystem eller Elastic Search eller liknande

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är bra på att se till helheten och är van att leda ditt eget arbete självständigt, och drivs av att skapa bra webblösningar utifrån god tillgänglighet och verksamhetens behov. Du gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession med stort fokus på leverans. Du behöver vara duktig på att kommunicera, en lagspelare som hjälper andra i och utanför teamet när det behövs samtidigt som ska du kan arbeta självständigt med de egna uppgifterna. Du ser nytta i att förstå användarnas beteenden, drar lärdom av användarens beteende och omsätter det i förbättrad implementation.
Du är driven, tar tag i problemen av egen kraft och tycker om att lösa uppgifter tillsammans med ett engagerat team, gärna genom parprogrammering. Du är nyfiken på ny teknik och intresserad av att följa utvecklingen inom ditt kompetensområde.'

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Cecilia Sandberg, Produktägare och gruppchef
Nås via polisens växel: 114 14

Fackliga företrädare

SACO, tfn 114 14 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Stockholm/Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

#LI-Hybrid

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 februari 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult, Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg