Senior .NET-utvecklare

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

14 juni 2022

Ansök senast

31 augusti 2022

Referensnummer

C92640/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Just nu söker vi dig som har flerårig erfarenhet av webbutveckling som vill vara med och förbättra polisens digitala möte med medborgarna.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens IT-avdelning har cirka 1000 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Gruppen Polisens webbplatser ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av polisens alla publika webbplatser, såsom exempelvis Polisen.se med en målgrupp på 10 miljoner medborgare, samt vårt intranät som betjänar Polismyndighetens cirka 34 000 medarbetare. Våra webbplatser har mycket trafik och det ställs stora krav på tillgänglighet, säkerhet och att leverera en bra användarupplevelse.

Vi har vår arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här: polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för Polismyndigheten. Vi söker dig som vill ingå i ett tvärfunktionellt Scrum-team. Vi arbetar tillsammans med att utveckla, kravställa, designa, testa och förvalta polisens olika webbsystem. Vårt utvecklingsteam levererar kontinuerligt enligt continuous deployment. Vi arbetar i EPiServer och C#/.NET.

Vi arbetar agilt, testar ny teknik samt lägger stort fokus på våra arbetsformer och vårt samarbete både inom vår grupp och mot omgivande delar av organisationen. Du kommer få arbeta tillsammans med engagerade kollegor i en miljö som främjar lärande och utveckling.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet som webbutvecklare och ser gärna att du har flera av de meriterande kvalifikationerna vi listar nedan. Är du kanske en Tech lead som vill ha en riktigt spännande utmaning, en specialist inom ett eller flera områden eller en bred generalist? Du vill utvecklas med oss, är engagerad och nyfiken, gillar att ta fram lösningar, lösa problem och delar din nyfunna kunskap och gamla erfarenhet med kollegorna.

Hos oss får du vara med om att bygga ny kod med nya tekniker men du kan också behöva fixa en bugg som skapar problem i produktionsmiljön eller medverka i en problemlösningsgrupp för att hitta lösningen på ett säkerhetsproblem i vår applikation tillsammans med andra duktiga kollegor. Du gillar att hacka kod och du vet att det är en fantastisk känsla när en efterlängtad funktion driftsätts eller ett riktigt svårt problem väl blivit löst.

På Polisens IT-avdelning är du en integrerad del av polisverksamheten, hos oss gör du skillnad varje dag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill utvecklas och ta ansvar i din roll som webbutvecklare. Du har aktuell erfarenhet av att ha arbetat under minst 3 - 5 år i ett utvecklingsteam med C#/.NET. Du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska, i tal och skrift.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass så krävs svenskt medborgarskap.

Meriterande
Det är meriterande om du har en eller flera av dessa kvalifikationerna (annars kommer du få lära dig hos oss på plats):
  • Eftergymnasial utbildning inom IT, data, datavetenskap, systemvetenskap eller annan motsvarande relevant IT-inriktad utbildning mot programmering
  • Erfarenhet av JavaScript och ramverk som exempelvis Vue.js eller React.js eller liknande
  • Erfarenhet från fullstack-utveckling
  • Erfarenhet av EPiServer eller motsvarande
  • Erfarenhet av arbete med CSS, SCSS eller SASS
  • Erfarenhet av agil metodik, exempelvis Scrum, Lean eller Kanban
  • Erfarenhet av tillgänglighet/WCAG
  • Erfarenheter av att ha utvecklat integrationer mot olika typer av omgivande system, exempelvis verksamhetssystem eller Elastic Search eller liknande

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är bra på att se till helheten och är van att leda ditt eget arbete självständigt, och drivs av att skapa bra webblösningar utifrån god tillgänglighet och verksamhetens behov. Du gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession med stort fokus på leverans. Du behöver vara duktig på att kommunicera, en lagspelare som hjälper andra i och utanför teamet när det behövs samtidigt som ska du kan arbeta självständigt med de egna uppgifterna. Du ser nytta i att förstå användarnas beteenden, drar lärdom av användarens beteende och omsätter det i förbättrad implementation.
Du är driven, tar tag i problemen av egen kraft och tycker om att lösa uppgifter tillsammans med ett engagerat team, gärna genom parprogrammering. Du är nyfiken på ny teknik och intresserad av att följa utvecklingen inom ditt kompetensområde.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Kontaktpersoner

Cecilia Sandberg, Produktägare och gruppchef
cecilia.sandberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01 Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10 ST: Johan Gertz, tel. 010-567 70 92 SEKO Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Stockholm/Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Med anledning av semesterperiod besvaras eventuella frågor om uppdraget efter vecka 33.

#LI-Hybrid

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 augusti 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult, Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg