Serviceman till Lokalpolisområde Globen

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

14 mars 2023

Ansök senast

28 mars 2023

Referensnummer

C128945/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en serviceman till Stöd/Service 1 Lokalpolisområde Globen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten har ca 35 500 medarbetare och består av sju polisregioner, elva nationella avdelningar samt ett kansli. Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Verksamheten i regionen är organiserad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland som tillsammans är indelade i 19 lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: gränspolisen, operativa enheten, underrättelseenheten och utrednings-enheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Lokalpolisområde Globen ingår i polisområde Stockholm syd. Inom lokalpolisområdet finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper samt stöd och service.

Arbetsbeskrivning

I din roll som serviceman säkerställer du att våra fastigheter hålls i gott skick och du stöttar övrig verksamhet med arbetsuppgifter som främst innefattar vaktmästeri.
Med tjänsten så ingår man i stödverksamheten och ger intern service.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Vaktmästeriuppgifter som enklare fastighetsunderhåll, felanmälningar till fastighetsägare, flytt av inventarier, byte av lysrör och lampor, uppsättning och montering av möbler, möblering av möteslokaler etc.
 • Årlig tillsyn av brandskyddsutrustning
 • Viss avfallshantering
 • Beställning och påfyllning av förbrukningsmaterial
 • Posthantering
 • Mottagning av gods
 • Hantering och skötsel av polisens fordon, till exempel rekond
 • Viss fakturahantering

Det kan tillkomma andra arbetsuppgifter utöver de ovan nämnda.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Gymnasieexamen
 • Arbetslivserfarenhet inom fastighetsskötsel eller liknande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift

 • Det är meriterande om du även har:
 • Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot fastighet
 • Dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom en större myndighet/organisation

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har ett representativt förhållningssätt och kan arbeta serviceinriktat. Du samarbetar och samverkar väl med både interna och externa samarbetspartners. Arbetet kräver att du har en förmåga att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt samt att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och leverera lösningar. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är självgående och ansvarstagande med god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. För att trivas och bli framgångsrik i rollen är du en problemlösare som är händig och praktiskt lagd.

Arbetet kan vara fysiskt krävande och tunga lyft förekommer i tjänsten, god fysik är därför av stor vikt för tjänsten.

Vi kommer lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Kontaktpersoner

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller uppdraget kontakta ansvarig HR-konsult: Viktoria Andersson, HR-konsult
viktoria-e.andersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet, ST, SEKO och SACO nås via vår växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Johanneshov, Globen
Funktion: Serviceman

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28/3 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg