Sommarvikariat: Administratör till receptionen i Lindesberg

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Lindesberg

Län

Örebro län

Utlyst

16 januari 2023

Ansök senast

30 januari 2023

Referensnummer

C121191/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker personal för sommarvikariat inom reception till lokalpolisområde (LPO) Lindesberg. LPO Lindesberg har sin huvudstation i Lindesberg där vi planerar, genomför och utgår med vår dagliga verksamhet. Här är även huvuddelen av vår service till medborgarna placerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsbeskrivning

Anställningen innebär att ditt dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att ta emot och hjälpa besökare i receptionen samt passhantering. Andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Du blir myndighetens ansikte utåt och kan vara besökarens första kontakt med polisen. Du kommer möta människor som har råkat ut för svåra händelser. Våra besökare ska känna sig trygga och väl omhändertagna i kontakten med oss. Du ska kunna informera, vägleda och ge råd på ett enkelt och begripligt sätt. Varje kund ska bemötas objektivt och professionellt utifrån sitt ärende.

Kvalifikationer

Vi söker dig som uppfyller följande krav:
  • gymnasieexamen eller motsvarande, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • god förmåga att uttrycka dig i tal på engelska

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
  • erfarenhet av att i närtid ha arbetat i serviceyrke där du mött dina kunder personligen t.ex. inom reception, kundservice, butik eller inom vården
  • har erfarenhet i närtid av att handlägga ansökan om pass och nationellt ID-kort
  • har tidigare erfarenhet av att arbeta inom Polismyndigheten eller annan statlig verksamhet
  • har svenskt B-körkort
  • har teckenspråk och/eller utomnordiska språkkunskaper utöver engelska där du kan använda språket obehindrat i yrkesutövningen

Vi söker dig som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse av att hålla hög servicenivå till allmänheten, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, men är också flexibel med förmåga att prioritera när situationen kräver det. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten. Polisen ska spegla samhället och ta tillvara på den kompetens som mångfald tillför.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Liselotte Asp, Tf Gruppchef
070-2146807
liselotte.asp@polisen.se

Maria Frisk, HR-konsult
010-567 52 17
maria.frisk@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placering: Tjänstgöring är i grunden Lindesberg men kan i vissa fall även vara i övriga orter med polisiär reception i Örebro län.

Anställningsform: Vikariat, juni-augusti 2023.

Tillträde beräknas med start i månadsskiftet maj/juni 2023.

Heltid, dagtid med kvällstjänstgöring.

En förutsättning för att du ska kunna påbörja arbetet som passhandläggare är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen som inleder de första två veckorna. Utbildningen är betald och du blir anställd ifrån utbildningsdagen. Du kommer att genomgå vår obligatoriska säkerhetskontroll för att bli säkerhetsklassad.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 januari 2023.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Om du vill komplettera din ansökan alternativt har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg