Sommarvikarier- PHS studenter till PO Skaraborg, utredare

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Skövde

Län

Västra Götalands län

Utlyst

18 januari 2023

Ansök senast

01 februari 2023

Referensnummer

C121504/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker nu PHS-studenter som går sista terminen innan aspirat och som vill arbeta som utredare under sommarmånaderna juni-augusti i Skövde eller Lidköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5300 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Skaraborg
Polisområde Skaraborg omfattar femton kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: LPO västra Skaraborg med Lidköping som huvudort och LPO östra Skaraborg med Skövde som huvudort. På Polisområdet finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Utredningssektionen PO Skaraborg
Utredningssektionen är indelad i sju grupper med olika verksamhetsinriktningar. Det finns tre utredningsgrupper med områdesansvar; en för grova våldsbrott, en för relationsvåld samt en som ansvarar för brott mot barn. Det två sist nämnda går in under BINR (brott i nära relation). Sedan tillkommer en Jour FU-ledningsgrupp och en verksamhetsstödsgrupp. Utredningssektionen arbetar i hela polisområdet och finns utplacerade på flera orter.

Vi söker nu utredare till BINR under juni-augusti till Skövde och Lidköping.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att stötta verksamheten med diverse arbetsuppgifter inom utredning. Exempel på arbetsuppgifter är att hålla förhör, genomföra anmälningsupptagning, hantering och dokumentation av beslag, beställning av forensiska undersökningar, inre spaning och registrering av efterlysningar. Arbetet kan även innebära att du kommer i kontakt med komplexa ärenden och även utredningsmaterial som kan upplevas både som stötande samt obehagligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som uppfyller samtliga krav:
  • är polisstudent på sista terminen innan aspirant
  • har avklarat kursen brottsutredning med godkänt resultat
  • har arbetslivserfarenhet
  • har god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal på engelska

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom polisen
  • tidigare erfarenhet av utredningsarbete (ej inom polisen)
  • utomnordiska språkkunskaper utöver engelska och/eller teckenspråk där du kan använda språket obehindrat i yrkesutövningen


Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har viljan att ge god service till dina kollegor. Du är flexibel, ansvarstagande, noggrann och har förmåga till att prioritera. Arbetstempot är ofta högt, vilket även ställer krav på stresstålighet. Vidare behöver du vara trygg, inneha stor integritet och ha ett högt säkerhetstänkande. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Marcus Åblad
0767-88 55 62

Ansvariga HR-konsulter för sommarrekrytering i region Väst, För frågor kring rekryteringsprocessen
sommarpersonal.region-vast@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen
Nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Skövde eller Lidköping

Vid frågor om rekryteringen, mejla till sommarpersonal.region-vast@polisen.se
Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Vänligen säkerställ att det tydligt framgår hur du uppfyller de uppställda kraven samt hur du eventuellt uppfyller meriterna.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att mejlar dina kontaktuppgifter (ej hela ansökan) till sommarpersonal.region-vast@polisen.se så kontaktar vi dig per telefon.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan mejlar du till sommarpersonal.region-vast@polisen.se

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg