Språkvårdare till kommunikationsavdelningen, Stockholm

Organisation

Kommunikationsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

10 maj 2022

Ansök senast

24 maj 2022

Referensnummer

C88210/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en initiativrik språkvårdare till kommunikationsavdelningen. Hos oss kommer du att tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 34 000 anställda. Myndigheten leds av rikspolischefen och är organiserad i sju polisregioner och ett antal gemensamma nationella avdelningar. Kommunikationsavdelningen har ansvar för att proaktivt styra och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten. Ansvaret innefattar att leda, utveckla och stödja myndighetens interna och externa kommunikation samt att utveckla och förvalta myndighetens intranät och externa webbplatser, polisens grafiska profil och myndighetens klarspråksarbete. Avdelningen har cirka 200 medarbetare och finns på ett flertal orter i hela landet. Nu rekryterar vi en språkvårdare till enheten nationell kommunikation med placering i Stockholm.

Den utlysta tjänsten är placerad i gruppen film/form/språk som består av en fotograf, två videoproducenter, fyra formgivare, en art director/innehållsproducent, två produktionsledare, en copy, en administrativ handläggare och en gruppchef.

Arbetsbeskrivning

Som språkvårdare på Polismyndigheten driver och utvecklar du myndighetens språkvårdsarbete genom att bland annat

 • planera och hålla utbildningar i klarspråk
 • arbeta med textgranskning på olika nivåer och i olika omfattning
 • utveckla och uppdatera handböcker för olika texttyper
 • ta beslut i frågor som rör svenska språket
 • ge löpande stöd och svara på språkfrågor
 • vara myndighetens kontaktperson i klarspråksfrågor.

Arbetet bedrivs ofta i nära samarbete med jurister och andra sakkunniga skribenter.

Kvalifikationer

Det här är en möjlighet för dig som har

 • gått språkkonsultlinjen/språkkonsultprogrammet eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • relevant och aktuell erfarenhet av att ha arbetat som språkkonsult/språkvårdare i minst tre år
 • erfarenhet av att ha arbetat med språkvård och klarspråksarbete inom offentlig verksamhet, företrädesvis inom myndighet
 • mycket goda kunskaper i Officepaketet, främst Word och Powerpoint.


 • Det är meriterande om du även har

 • erfarenhet av att ha arbetat inom en rättsvårdande myndighet
 • erfarenhet av terminologiskt arbete.

Personliga egenskaper

Som språkvårdare hos oss trivs du med att arbeta självständigt och har god förmåga att ta initiativ och driva ditt arbete framåt. Du har god förmåga att skapa kontakt och samarbeta med andra. Rollen kräver att du är pedagogisk och noggrann, samtidigt som du har förmåga att se till helheten och anpassa ditt arbete beroende på situation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Malin Sardal, Gruppchef
073-085 76 87
malin.sardal@polisen.se

Johanna Garke, HR-konsult
073-037 85 42
johanna.garke@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden SEKO tf 010-561 66 27; Sofia Ask Polisförbundet tf 010-56 38710

Övrig information

Placeringsort: Stockholm
Funktion: Handläggare

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 maj 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg