Stationsadministratör till Lokalpolisområde Värnamo

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

13 maj 2022

Ansök senast

23 maj 2022

Referensnummer

C88686/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består av sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Polisregion Öst besår av Polisområde Södermanland, Östergötland och Jönköping. Inom dessa finns ett antal lokalpolisområden.

Inom Polisområde Jönköping finns tre lokalpolisområden, Södra Vätterbygden, Höglandet och Värnamo. Lokalpolisområde Värnamo där tjänsten är placerad omfattar Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo kommun. Vi söker nu dig som vill arbeta som stationsadministratör i Värnamo/Gislaved.

Arbetsbeskrivning

Som stationsadministratör kommer du ha ett mycket varierande arbete. Under arbetsledning av stationsbefälet kommer din huvudsakliga arbetsuppgift att vara anmälningsupptagning och allmän hjälp/service mot receptionens besökare. I tjänsten kommer du tilldelas administrativa uppdrag som du sköter löpande. Du arbetar ensam i din funktion och kommer därför tillsammans med din chef att utveckla och effektivisera arbetet och arbetsuppgifterna. Din tjänst styrs efter verksamhetens behov och du kommer i vissa fall även att arbeta i receptionen med beslag, pass och hittegods samt i arresten med hantering av frihetsberövade. Dina arbetstider styrs av receptionens öppettider och din huvudsakliga placeringsort är Värnamo men du tjänstgör en dag i veckan i Gislaved.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Godkänd gymnasieexamen
 • Minst ett års erfarenhet av reception/ expedition- eller annat likvärdigt arbete som bedöms ha relevans för tjänsten
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Van vid att använda datorn som arbetsverktyg
 • Körkort B

 • Det är meriterande om du har:
 • Språkkunskaper utöver de nordiska språken och engelska
 • Erfarenhet av att ha arbetat administrativt i en offentlig organisation
 • Tidigare erfarenhet av anmälningsupptagning/utredning
 • Erfarenhet av polisiära datorsystem
 • Arbetat med frihetsberövade personer

Personliga egenskaper.

Stationsadministratörens arbetsuppgifter kommer variera efter verksamhetens behov. Vi söker därför dig som är initiativtagande, flexibel och gärna antar nya utmaningar och arbetsuppgifter. Du är självgående och serviceinriktad, både mot egen personal och besökare. Periodvis kan arbetstempot vara högt och det är därmed viktigt att du kan hantera stress och göra prioriteringar i ditt arbete. I funktionen kommer du möta människor i utsatta situationer. Därför måste du ha en empatisk förmåga samt förståelse för den enskilde individen, likväl som du skall kunna agera professionellt och tydligt i egenskap av myndighetsrepresentant. Du har ett högt rätts- och säkerhetsmedvetande. Du bör ha god fysik då arbetet är fysiskt krävande i vissa delar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Rasmus Lunning, Gruppchef
rasmus.lunning@polisen.se

Ludwig Pöder, HR-konsult
010 - 566 72 72

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet nås via 114 14, SEKO Polisen Anders Sandqvist 070 365 69 07 , Fackförbundet ST st.region-ost@polisen.se

Övrig information

Placeringsort: Värnamo, en dag i veckan i Gislaved

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 20-05-2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg