Sök
Stäng Meny

Stationsbefäl Stockholm Syd

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

02 april 2024

Ansök senast

23 april 2024

Referensnummer

C186033/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Till polisområde Stockholm syd söker vi nu stationsbefäl som är kommunikativ, har god samarbetsförmåga samt en förmåga att prioritera och fatta beslut. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare.

Polisområde Stockholm syd är indelat i åtta lokalpolisområden: Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. På polisområdesnivå finns utredningssektionen, grova brottsektionen, spaningssektionen, sektionen för brott i nära relation, sektionen för operativt stöd och utredningsjoursektionen. Vidare finns ett polisområdeskansli.

Arbetsbeskrivning

Som stationsbefäl i Stockholm Syd kommer du att verka som företrädare för polisområdet. Detta innebär att du under icke kontorstid har ett övergripande verksamhetsansvar för polisområdet, samt leder polisområdets taktiska centrum under jourtid. Du kommer behöva gedigen kunskap om myndighetens uppdrag, mål och styrdokument så att du självständigt kan bedöma situationer och kunna prioritera och fatta beslut.

Du kommer bland annat att:
 • Verka som operationsledare under jourtid
 • Ansvarar och är sammanhållande för den samlade operativa lägesbilden inom Polisområdet och Lokalpolisområdena samt samordnar och prioriterar resurser och ärenden utifrån rådande lägesbild tillsammans med andra funktioner.
 • Huvudansvaret för den dagliga operativa driften av PO Sthlm Syds hela arrestverksamheten, kopplat till drift, säkerhet och beläggning.
 • Besluta i myndighetsärenden enligt handläggningsordning samt utföra andra av polisområdet beslutande arbetsuppgifter
 • Ansvara för förmansprövning av de frihetsberövade som inte prövats av JFUL samt arbetsleda personal i jourverksamheten
 • Ta beslut enligt PL20 och LPT 47 i förekommande fall och hantera handräckningar när Handräckningsgruppen i PO Sthlm syd inte är i tjänst.
 • Hantera uppkomna bemanningsfrågor, övervaka och hantera larm.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
 • Är polis enligt Förordning (2014:1105) om utbildning till polisman
 • Har erfarenhet av arbetsledning genom att du har varit eller svarat som chef eller arbetsledare på direkt eller indirekt nivå som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Har mycket goda kunskaper i att utrycka dig både tal och skrift på svenska

 • Det är meriterande om du även har:
 • Erfarenhet av operativ ledning och samordning samt stabsarbete
 • Genomgått någon av polismyndighetens chefsutbildningar eller annan extern/intern arbetsledningsutbildningar som bedöms relevant av arbetsgivaren
 • Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom myndigheten
 • Erfarenhet av att hantera polismyndighetsärenden som till exempelvis handräckningar
 • Genomgått polismyndighetens nationella utbildning avseende förundersökningsledning alternativt annan förundersökningsutbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Du förväntas även kunna utföra andra vid utredningsjouren förekommande arbetsuppgifter. Du har förmågan att självständigt fatta beslut i situationer som kan kännas påfrestande, även då du ibland har ofullständigt beslutsunderlag. Vidare har du en förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag. Du kan strukturera information och skapa överblick över arbetssituationen. Du har en social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan prioritera i arbetsuppgifterna, tempoväxla, arbeta självständigt såväl som i grupp samt att du har ett lösningsorienterat fokus.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Joakim Brelin, HR-konsult
010-567 41 88
joakim.brelin@polisen.se

Helen Åkerwall, Chef
helen.akerwall@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO, SECO samt ST, nås via polisens växer 114 14

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Flemingsberg
Arbetstid: Periodplanering under 8 veckor, det förekommer veckoslut, helgdagar och natt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Stationsbefäl

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/


Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg