Systemutvecklare med placering i Norrköping

Organisation

IT-avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

13 maj 2022

Ansök senast

29 maj 2022

Referensnummer

C88869/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu systemutvecklare till IT-avdelningen i Norrköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Som utvecklare hos Polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande internationella samarbeten. IT-avdelningen är helt avgörande för att Polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.

Idag är vi över 950 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. Nu söker vi fler IT-specialister som söker en större uppgift. Är det du?

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat team fördelat på systemutvecklare, testare, uppdragsledare, scrum master kravanalytiker och tekniska produktspecialister. Vi jobbar med att utveckla och förvalta system för inre- och yttre gränskontroll och just nu pågår bland annat arbete med att utveckla ett system för att förbättra den yttre gränskontrollen av Schengenområdet för att säkerställa att de personer som befinner sig inom Schengenterritoriet har laglig rätt att vistas där samt att förebygga och motverka terrorbrott.

Vi söker dig som brinner för systemutveckling och som vill leverera IT lösningar med god kvalitet som gör nytta på riktigt. Våra lösningar baseras på Java och webbramverk. Bland de meriterande kvalifikationerna ser du exempel på tekniker vi arbetar med.

Utvecklingen sker agilt utifrån verksamhetens behov med slutanvändarnas upplevelse i fokus. För oss är det viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har och därför finns möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i polisverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Minst fem års aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling, backend Java och frontend webb
 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

 • Meriterande kompetenser
  Det är meriterande om du har erfarenhet/kännedom av:
 • Angular, React eller motsvarande
 • Interaktionsdesign
 • Less CSS
 • Spring framework och/eller Spring Cloud
 • Eventbaserad utveckling
 • Testdriven utveckling
 • Agil systemutvecklingsmetodik
 • Jenkins
 • Container-baserad teknik
 • MySQL
 • Jira och Confluence

Beskriv så utförligt som möjligt de uppdrag du deltagit i, så det framgår hur du har arbetat med de olika verktygen och programspråken.

Personliga egenskaper
Viktigt är att du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession, men att du också har en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du är serviceinriktad och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt, du gillar att hacka kod och ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt. Du har problemlösande analytisk förmåga och kommunicerar tydligt i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Katarina Westmar, Gruppchef för Inrese- och Gränskontrollsystem
010-56 65 888

Andreas Jönsson, HR-konsult
010-563 96 23
andreas-l.jonsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO
073-0841301

Övrig information

Placeringsort: Norrköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29/5 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg