Sök
Stäng Meny

Systemutvecklare till gruppen Utredningssystem, Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

08 februari 2024

Ansök senast

22 februari 2024

Referensnummer

C176987/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Vi söker nu en driven systemutvecklare till vår grupp Utredningssystem som tycker att hacka kod är det roligaste man kan jobba med. Hos oss kommer du ingå i en agil miljö tillsammans med engagerade kollegor där du kan utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

IT-avdelningen består idag av ca 1000 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 38 000 medarbetare. I rollen som utvecklare hos Polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande samarbeten.

Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.
Andra förmåner finner du här: polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

IT-miljön på polisens IT-avdelning är unik. Den är stor och komplex vilket skapar en varierande och utmanande vardag. Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling. Hos oss får du vara med och ta ett helhetsansvar för nyutveckling och förvaltning av vår grupps system och appar som används i polisens vardag dygnet runt, året om.

Inom vår grupp har vi tre tvärfunktionella team som jobbar med system och appar för den brottsutredande verksamheten på Polisen. Vi arbetar nära våra slutanvändare för att förstå deras behov och levererar det vi utvecklar genom kontinuerliga leveranser.

Ett urval av arbetsuppgifter:
  • Bygga ny funktionalitet med nya tekniker till system och appar
  • Bygga integrationer till andra system
  • Hitta lösningar till problem eller utmaningar i befintliga system
  • Medverka i diskussioner tillsammans med verksamheten kring ny funktionalitet

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Relevant eftergymnasial eller akademisk utbildning inom it, alternativt motsvarande erfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
  • Minst ett års arbetslivserfarenhet av systemutveckling inom Java, webb eller iOS
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Det är meriterande om du även har erfarenhet av:
  • Erfarenhet av agila metoder
  • Goda kunskaper inom ett eller flera av följande områden
o Java / Java EE / Java Swing
o Angular
o iOS-utveckling
o MySQL
o Couchbase
o Gitops
o Oracle
o Linux
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession, samtidigt som du också har en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs.

Som person är du lösningsorienterad och intresserad av att kontinuerligt utveckla både våra produkter och din egen kunskap. Du har förmågan att kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt, samtidigt som du är en lagspelare som tycker om att arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Carina Rosvall, Hr-konsult
076-110 39 85
076-110 39 85
carina.rosvall@polisen.se

Rekryterande chef
010-563 89 52

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Fackliga företrädare;
Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information
I denna rekrytering görs löpande urval.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 22/2 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg