Teknikspecialist till polisens Klienttjänster

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

25 november 2022

Ansök senast

10 januari 2023

Referensnummer

C114609/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från att ha säker gränsövervakning, ingripanden mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polismyndighetens IT-avdelning har cirka 1000 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden.

Inom sektionen för digital arbetsplats och vår gruppering hanterar vi sådant som hör till polisernas IT-arbetsplats. Uppdraget består av att hantera allt från upphandling och certifiering av hårdvara, central hantering av klientplattformar och telefoner samt flertalet kontorsapplikationer och Polisens utskriftsförmåga. Vi arbetar med att förvalta och utveckla tekniken för det långsiktiga, men behöver ibland tänka snabbt och svara upp mot plötsliga behov då verksamheten styrs av händelser i samhället. Alla Polisens anställda är brukare av våra tjänster vilket ställer höga krav på oss att leverera med hög tillgänglighet och god kvalitet.

Arbetsbeskrivning

Till sektionen för digital arbetsplats och klienttjänstgruppen behöver vi nu förstärka teamet med en teknikspecialist som i huvudsak kommer att arbeta med system för Polisens nationella skanningsverksamhet vid Rättsavdelningens Informationsförvaltningsenhet, som skannar inkommande post till polisen från allmänheten. Systemen hanterar även inläsning av e-post samt filimport för bearbetning och leverans till målsystem. Årligen skannas cirka 1 500 000 ärenden.
I arbetet ingår att hantera både nuvarande och framtida behov inom området. Du kommer att ansvara för drift, underhåll och utvecklingsarbete i nära samverkan med andra berörda grupperingar på IT-avdelningen och med skanningsverksamheten i Kiruna.

Som teknikspecialist kommer du bl.a. arbeta med:
 • Drift och livscykelhantering
 • Felsökning och dokumentation
 • Omsätta verksamhetens krav till tekniska lösningar med lämpliga tekniska val
 • Följa upp och kvalitetssäkra leveranser
 • Förekommande administrativa arbetsuppgifter
Även andra arbetsuppgifter kan förekomma, exempelvis att vara behjälplig i driften av den nationella utskriftsverksamheten, som hanterar volymutskrifter som skickas ut till allmänheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Minst gymnasial examen, gärna relevant eftergymnasial utbildning inom IT-området, alternativt att du motsvarande förvärvad erfarenhet/utbildning som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Mångårig arbetslivserfarenhet (i närtid) som är relevant för tjänsten, i synnerhet processutveckling
 • Arbetslivserfarenhet och goda kunskaper kring RPA mjukvaran, Kofax Total Agility (KTA)
 • Erfarenheter och goda kunskaper kring följande: Visual Basic, PowerShell, SQL och Windows Server

 • Du behöver ha mycket goda kunskaper att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

  Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Kunskaper kring Linux
 • Kunskaper kring PRISMAproduction
 • Kunskaper kring DocBridge Pilot

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Du behöver gilla att utmanas i ditt tänk och inte vara rädd för att kavla upp ärmarna och bidra i både det stora och det lilla. Vidare ser vi att du är någon som är ansvarstagande, noggrann, driven och tar egna initiativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Emil Bengtsson, HR-konsult
emil.bengtsson@polisen.se

Linda Brunström, Tf. gruppchef
linda.brunstrom@polisen.se

Fackliga företrädare

Sofia Ask, Polisförbundet
010-563 87 10

Johan Gertz, ST
010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO
010-56 166 27

SACO-S
Nås via polisens växel 11414

Övrig information

Arbetsort: I första hand Stockholm, även andra orter kan bli aktuella
Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan komma att inleds med provanställning om 6 månader
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: 10 januari 2023. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Notera i din ansökan ifall du söker placering till annan ort än Stockholm, och i så fall vilken.

I denna rekrytering kan urval komma att ske löpande.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd
rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult, Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och
personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi
bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen
agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället.
Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg