Testare till Efterlysningssystem

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Norrköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

03 maj 2023

Ansök senast

31 maj 2023

Referensnummer

C138595/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team Efterlysningssystem söker vi nu en testare som är nyfiken, strukturerad och tycker om att samarbeta. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Vårt kontor ligger centralt i Norrköping i fina lokaler. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta hemifrån två dagar i veckan när arbetet så tillåter. Som anställd på Norrköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är viktig del av hela Polisens nationella arbete.

Som testare hos oss på Efterlysningssystem kommer du att arbeta med kvalitetssäkring (QA) agilt i utvecklingsteam. Parallellt hör du också till den nästan 1000 personer starka IT-avdelningen som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. IT-avdelningen är helt avgörande för att Polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård och varje vecka har du därför möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i ett engagerat utvecklingsteam fördelat på systemutvecklare, testare, uppdragsledare, scrum-master och kravanalytiker. Vi arbetar med att utveckla och förvalta system för nationella och internationella efterlysningar och gruppen hör till sektionen för Internationella samverkanssystem. Under närmsta åren kommer vi vidareutveckla systemen med syfte att stärka förmågorna för att säkerställa att de personer som befinner sig inom Schengenterritoriet har laglig rätt att vistas där samt att förebygga och motverka terrorbrott. Teamet har flera systerteam som arbetar med anslutande system som också har placering här i Norrköping, men även på andra orter i Sverige.

I din roll kommer du att planera, genomföra och utvärdera tester av de produkter som teamet utvecklar. Det är ett varierande arbete som i huvudsak består av att:

 • Tillsammans med teamet ta fram acceptanskriterier och testscenarion för att kvalitetssäkra teamets leveranser enligt utvecklingsplanen
 • Automatisera tester där detta är tillämpligt
 • - Test av affärslogik (java) med verktyget Cucumber
  - Test av webklientlogik med verktyget Cypress
 • Manuella tester, inklusive integrationstester tillsammans med andra system
 • Centrala tester (testa integrationer med EU-gemensamma centrala system)

Vi arbetar enligt agila principer vilket ger stora möjligheter för alla att vara med och påverka arbetssätt och vår vardag. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av kvalitetssäkring av system
 • Goda kunskaper om testautomatisering
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete i agila team
 • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska

 • Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av testdriven systemutveckling
 • Programmeringserfarenhet
 • Erfarenhet av arbete med verktyg för testautomatisering, såsom tex Cucumber, Cypress eller Selenium.
 • Kunskap inom Jira och/eller Confluence


Personliga egenskaper
Vi söker dig som tycker om ordning och reda samtidigt som du är nyfiken och sugen på att lära dig mer. Du kommer att vara en del av gruppen och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra. Det är viktigt att du är prestigelös och har förmågan att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Maria Lokrantz, Gruppchef Efterlysningssystem
maria.lokrantz@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani, Saco-S, tfn 010-563 85 79; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Pär Renberg, Fackförbundet ST, tfn 072-246 52 37; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Norrköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31/5 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig kontaktperson i annonsen.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till kontaktpersonen i annonsen.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg