Utredare - IT-relaterade sexuella övergrepp mot barn - Gävle

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Gävleborgs län

Utlyst

02 maj 2022

Ansök senast

20 maj 2022

Referensnummer

C86636/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du arbeta på en arbetsplats som erbjuder samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att bidra till polisens uppdrag verkligen kan göra skillnad?

Vi söker nu en engagerad och driven utredare till vår utredningsgrupp för internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB). Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten, region Mitt har ca 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Region Mitt har ett regionalt IT-brottscentrum där flera expertområden inom IT-relaterad brottslighet ingår. IT-brottscentrum i region Mitt består idag av tre IT-forensiska grupper, en IT-brottsdesk samt en utredningsgrupp som arbetar med groomingbrott, barnpornografibrott och köp av sexuell handling av barn.

Vi är en självförsörjande grupp med olika kompetenser som hanterar allt ifrån inkomna tips, husrannsakan, förhör, internetinhämtning och analys till redovisning i rätten. Vi arbetar i team, tätt ihop med de IT-forensiska grupperna, för att dra nytta av gruppens olika kunskap när vi lägger alla pusselbitar på plats. Gruppen biträder även övriga utredningsgrupper i vissa delar.

Nu söker vi nya medarbetare till gruppen ISÖB, med placering Gävle.

Arbetsbeskrivning

Som utredare på ISÖB handlägger du ärenden där en sexuell kontakt med ett barn tagits över nätet samt andra ärenden med övergreppsmaterial. I utredningsarbetet ingår att spåra och identifiera målsägare och misstänkta, hålla förhör, hantera stora datamängder med många målsägande, bedöma dokumenterade sexuella övergrepp på barn. Vidare ingår att presentera ärendet för förundersökningsledare/åklagare samt när utredningen är klar sammanställa den på ett överskådligt sätt och presentera utredningsmaterialet i rätten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Polisexamen alternativt akademisk utbildning inom juridik, kriminologi eller beteendevetenskap. Alternativt har du annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
 • Dokumenterad erfarenhet av utredningarbete.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.
 • B-körkort.

 • Det är meriterande om du även har:
 • Erfarenhet av brottsutredande arbete.
 • Erfarenhet av utredningsarbete från offentlig verksamhet.
 • Goda kunskaper inom IT.
 • Erfarenhet av rättskedjan, att tolka och tillämpa lagar och regler.
 • Granskningsutbildning för dokumenterade sexuella övergrepp mot barn.
 • Arbetat som barnförhörsledare.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är engagerad och driven och känner stort ansvar för att driva arbetet framåt. Funktionen kräver periodvis samarbete både internt och externt varför det ställs särskilt höga krav på din sociala kompetens, integritet, omdöme och flexibilitet. Med god analytisk förmåga samt ett utvecklat sinne för struktur och metodik bidrar du till teamets framgångar. För att trivas och prestera som bäst ser vi framför oss att du är en god kommunikatör som också har förmågan att prestera på topp när arbetsbelastningen är hög.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Emma Vangstad, Rekryterande chef
010-567 69 40
emma.vangstad@polisen.se

Anna-Carin Danielsson, HR-konsult
010-56 759 07
anna-carin.danielsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Mitt, Anna Ramsten, 070-554 70 16

ST region Mitt, Anna Eriksson, 070-554 70 25

SEKO Polisen Mitt, Joel Nordkvist, 070-691 44 54

SACO-S region Mitt nås via polisens växel, 114 14

Övrig information

Placeringsort: Gävle

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 20 maj 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg