Utredare, IT-relaterade sexuella övergrepp mot barn, Västerås

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Västerås

Län

Västmanlands län

Utlyst

25 januari 2023

Ansök senast

07 februari 2023

Referensnummer

C122600/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Region Mitt har ca 2300 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Vi söker nu en engagerad och driven utredare till vår utredningsgrupp för internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB). Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Mitt har ett regionalt IT-brottscentrum där flera expertområden inom IT-relaterad brottslighet ingår. IT-brottscentrum i region Mitt består idag av tre IT-forensiska grupper, samt en utredningsgrupp som arbetar med groomingbrott, barnpornografibrott och köp av sexuell handling av barn.

Vi är en självförsörjande grupp med olika kompetenser som hanterar allt ifrån inkomna tips, husrannsakan, förhör, internetinhämtning och analys till redovisning i rätten. Vi arbetar i team, tätt ihop med de IT-forensiska grupperna, för att dra nytta av gruppens olika kunskap när vi lägger alla pusselbitar på plats. Gruppen biträder även övriga utredningsgrupper i vissa delar.

Nu söker vi nya medarbetare till gruppen ISÖB, med placering Västerås

Arbetsbeskrivning

Som utredare på ISÖB handlägger du ärenden där en sexuell kontakt med ett barn tagits över nätet samt andra ärenden med övergreppsmaterial. I utredningsarbetet ingår att spåra och identifiera målsägare och misstänkta, hålla förhör, hantera stora datamängder med många målsägande, bedöma dokumenterade sexuella övergrepp på barn. Vidare ingår att presentera ärendet för förundersökningsledare/åklagare samt när utredningen är klar sammanställa den på ett överskådligt sätt och presentera utredningsmaterialet i rätten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen alternativt akademisk utbildning inom juridik, kriminologi eller beteendevetenskap. Alternativt har du annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
 • Dokumenterad erfarenhet av utredningarbete.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.
 • B-körkort.

 • Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av brottsutredande arbete.
 • Erfarenhet av utredningsarbete från offentlig verksamhet.
 • Goda kunskaper inom IT.
 • Erfarenhet av rättskedjan, att tolka och tillämpa lagar och regler.
 • Granskningsutbildning för dokumenterade sexuella övergrepp mot barn.
 • Arbetat som barnförhörsledare.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och driven och känner stort ansvar för att driva arbetet framåt. Funktionen kräver periodvis samarbete både internt och externt varför det ställs särskilt höga krav på din sociala kompetens, integritet, omdöme och flexibilitet. Med god analytisk förmåga samt ett utvecklat sinne för struktur och metodik bidrar du till teamets framgångar. För att trivas och prestera som bäst ser vi framför oss att du är en god kommunikatör som också har förmågan att prestera på topp när arbetsbelastningen är hög.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Emma Vangstad, Rekryterande chef
070-282 94 45
emma.vangstad@polisen.se

Hampus Haettman, HR-konsult
hampus.haettman@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Eriksson, ST region Mitt
070-554 70 25
anna.eriksson@polisen.se

Polisförbundet, SACO och Seko nås genom polisens växel
114 14

Övrig information

Placeringsort: Västerås

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 7/2 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg