Sök
Stäng Meny

Utredare till bedrägerisektionen i Fyrbodal

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Vänersborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

15 september 2023

Ansök senast

01 oktober 2023

Referensnummer

C155266/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Arbetsbeskrivning

Utredningsenheten
Den regionala utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik. Här finns utredningssektionen, spaningssektionen, forensiska sektionen, sektionen för aktionsgruppsverksamhet, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet, it-brottssektionen, sektionen för kamerabevakning och analys samt bedrägerisektionen. Verksamheten bedrivs på flera platser i regionen men de flesta medarbetare arbetar i eller utgår från Göteborg.

Bedrägerisektionen
Sektionen har tolv grupper fördelat med åtta grupper i Göteborg och en grupp vardera i Halland, Fyrbodal, Skaraborg och Älvsborg. Åtta grupper är utredningsgrupper, en grupp som tar hand om inkommande ärenden, en grupp med brottsförebyggare, finansiella utredare och analytiker samt en operativ grupp som bl.a. genomför tvångsmedel.

Brottsfenomenet bedrägeri utvecklas och förändras i takt med utvecklingen i samhället, varför en stor uppgift för bedrägerisektionen är att utveckla verksamheten för att möta nya förutsättningar.

Arbetsuppgifter
Som utredare på bedrägerisektionen handlägger du brottsutredningar av ekonomisk karaktär under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller från Åklagarmyndigheten. Arbetet sker såväl enskilt som tillsammans med andra utredare. Du samarbetar även med andra aktörer i brottsutredningsprocessen, exempelvis de som arbetar med informationsinhämtning och andra sektioner. Du har även kontakt med åklagare, juridiska ombud och företag, både i Sverige och utomlands.

I arbetsuppgifterna ingår även att hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänkta. Du utför även andra utredningsåtgärder, såsom att hantera frihetsberövade samt att dokumentera tvångsåtgärder och begäran om tekniska undersökningar.

Då brottskategorin ständigt förändras och utvecklas håller vi oss uppdaterade genom bland annat utbildningar.

Kvalifikationer

Skallkrav:
  • Polisexamen alternativt akademisk utbildning inom ekonomi, juridik eller IT alternativt annan eftergymnasial utbildning eller relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av utredningsarbete.
  • Mycket god datorvana.
  • Körkort B för manuell bil.

  • Meriterande:
  • Goda kunskaper i Excel.
  • Erfarenhet av utrednings och/eller analysarbete där ekonomiska frågor utreds.

Personliga egenskaper:
För att trivas och passa i rollen som utredare inom bedrägerisektionen ska du ha ett engagerat, ansvarstagande och positivt förhållningssätt. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. En mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga krävs då ditt arbete präglas av samarbete och kontakter både internt och externt.

Du har ett initiativtagande arbetssätt och förmåga att se möjligheterna med de ärenden som du hanterar. Du är noggrann och vill bidra till att utveckla metoder, arbetsgruppen och verksamheten.

Då en del av ärendena är omfattande och komplexa krävs det även att du är uthållig samt har en förmåga att analysera och strukturera stora mängder material samt ärendemängder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Linda Dahlberg, Gruppchef
Nås via polisens växel 114 14
Linda.dahlberg@polisen.se

Jens Sten, Gruppchef
Jens.sten@polisen.se

Viktoria Niklasson, HR-konsult
viktoria.niklasson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel, telefon: 11414

Övrig information

Placeringsort: PO Fyrbodal (Vänersborg och Åmål)

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 1/10-2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg