Utredare till Grova brott lokalpolisområde Järva

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

23 januari 2023

Ansök senast

30 januari 2023

Referensnummer

C122267/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

 • Vill du arbeta tillsammans med drivna och familjära kollegor som lyfter varandra?
 • Vill du utmanas och arbeta med grova brott?
 • Vill du vara med och arbeta för att få bort Järva från listan över särskilt utsatta områden?

Då är du den person vi söker till funktionen som utredare av grova brott till Järva lokalpolisområde!

Hos oss kommer du att arbeta tillsammans med engagerade, drivna och trevliga kollegor med en hög förmåga som gillar att ha roligt på jobbet. Vi är en arbetsplats som är hjälpsam och omhändertagande där alla ges ett stort ansvar. Utredningsgruppen präglas av en personlig och familjär atmosfär. Vi vill vara drivna, professionella och bäst på det vi gör.

Utbildning och utveckling försöker vi implementera i vardagen och hos oss får du möjlighet att kombinera ett belönande och utvecklande arbete med ditt privatliv/familjeliv på ett bra sätt. Vi värdesätter flexibilitet, hälsa och privatliv, vilket vi anser är en förutsättning för att göra ett bra jobb. Fys är också viktigt för oss och vi har därför två fystimmar i veckan då vi har träning som vi försöker ha tillsammans om verksamheten tillåter.

Vi sitter idag i en toppmodern ny polisstation i Rinkeby sedan september 2020 vilket betyder att vi nu kommit tillrätta med många av husets barnsjukdomar. Vi har moderna, fräscha och välplanerade lokaler med nytt möblemang med egna uppkopplade länkrum och caserum, gym och multihall. Det finns bra cykelvägar, T-banan ligger runt hörnet och det finns i dagsläget parkeringsplatser i och i anslutning till huset.

Om lokalpolisområde Järva

Järva lokalpolisområde består av de två stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta inom Stockholms kommun. Lpo Järva är ett område fullt av utmaningar. Området har en historia fylld av social oro, hög kriminalitet och segregation. Dessa utmaningar har bidragit till att vi har ett väl utvecklat samarbete med andra myndigheter för att kunna skaffa oss en bättre helhetsbild.

Lpo Järva ligger i västra delen av Polisområde Nord och befolkningsmängden i lokalpolisområdet uppgår till ca 100 000 människor som kommer från olika kulturer.
Området gränsar till Lpo Solna/Sundbyberg i söder och Lpo Järfälla samt Lpo Sollentuna i norr. Det genomkorsas av E18 som ansluter till E4 vilket gör att området är mycket tillgängligt. I området finns blandad bebyggelse med mycket enfamiljsboenden i gamla Spånga samt flerfamiljshus i så kallade miljonprogramsområden. Kista centrum är områdets stora centrum med många näringsidkare och stor genomströmning av människor. Tunnelbanans två blå linjer knyter ihop området med övriga Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som utredare hos oss så kommer du i huvudsak utreda grova rån, grova narkotikabrott, människorov, rån, grova utpressningar, grova vapenbrott, grova misshandlar och försök till mord. Utredningsarbetet bedrivs offensivt och sker företrädesvis i team, bestående av både poliser och civila utredare, under ledning av förundersökningsledare och gruppchef. Hemliga tvångsmedel används regelbundet med biträde av spaning i inkomna och egeninitierade ärende. Det är också viktigt för oss att behålla vår operativa förmåga.

Det finns möjlighet att för PO Nords räkning ingå i den regionala utredningsberedskapen (KIC).

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Svensk godkänd polisexamen, akademisk examen alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort

 • Det är meriterande om du även har:
 • Utredningserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • Erfarenhet av att arbeta med hemliga tvångsmedel
 • Erfarenhet av att hantera stora mängder information
 • Erfarenhet av operativt arbete i utsatta områden

Personliga egenskaper
För rollen som utredare vid Grova brott vid lokalpolisområde Järva ser vi att du ett intresse för att jobba mot grov organiserad brottslighet. Du är nyfiken och har god analytisk förmåga. I arbetet har du både mycket god förmåga till att både arbeta i grupp och vara självgående i de ärenden du själv verkar i. Du har uthållighet, är flexibel och förmåga att prioritera. Att arbeta som utredare innebär att hantera mycket information i de olika ärendena, vi ser därför att du har förmåga att hantera stor mängd information och kan se detaljer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

John Lindström, Polisinspektör, Gruppchef LPO Järva Grova brott
010-563 09 50
john-c.lindstrom@polisen.se

Andrea Uddman, HR-konsult
073-076 37 31
andrea.uddman@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Spånga, Rinkebyplan 2A
Arbetstid: Veckoplanerad 40 timmar/vecka
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg